Teamcenter software wordt het beheersysteem van de ondernemings-productdata van L’Oréal

Siemens PLM SoftwareHet bedrijf verwacht een kortere doorlooptijd en een verbeterde kwaliteit van de verpakkingen. Verbetering van product- en procesinnovatie.

L’Oréal S.A., wereldleider op het gebied van cosmetica, selecteerde de Teamcenter software van Siemens voor de optimalisering van zijn verpakkingsontwikkelingsprocessen, de verkorting van de doorlooptijd en de verbetering van de productinnovatie en -kwaliteit. Teamcenter, het meest gebruikte PLM-systeem (Product Lifecycle Management) zal wereldwijd door L’Oréal worden ingezet als productdata-managementsysteem en door iedereen worden gebruikt die bij de productontwikkelingsprocessen betrokken is. Teamcenter werd ontwikkeld door de PLM-softwarebusinessunit van Siemens. 

.
PLM-software van Siemens werd geselecteerd na een intensief evaluatieproces van de belangrijkste leveranciers in de PLM-markt. Teamcenter werd gekozen vanwege van het bereik van de PLM-portfolio, de aanpasbaarheid aan de proceseisen en het datamodel van L’Oréal, alsmede de gebruiksvriendelijke interface en de kennis die Siemens PLM Software aan de dag legde tijdens de selectiefase. Siemens zelf is een grote en stabiele onderneming met een goede reputatie op het vlak van innovatie. Dit sterkt ons vertrouwen in haar uitvoerend vermogen.

Het Teamcenter-systeem van Siemens PLM Software zal ons helpen ons technologie- en fabricageproces te optimaliseren. Het laat ons toe verpakkingsconfiguraties en innovatieve ideeën te delen met de verschillende technische afdelingen, de specificaties te standaardiseren en zo tijd te besparen en productiekosten te beperken. Zo kan onze bedrijfskennis worden vastgelegd en beheerd als stevige basis voor een toekomst van innovatie en groei

aldus Philippe Thuvien, directeur Ontwikkeling en Verpakking bij de L’Oréal-groep.

De beslissing van L’Oréal om op Teamcenter te standaardiseren is een welkome bevestiging van de behoefte aan een robuust, open PLM-platform voor de consumptiegoederenindustrie. Siemens PLM Software is blij het partnerschap met L’Oréal aan te gaan en oplossingen te leveren die de innovatie verbeteren en de complexiteit beheren. Beide vereisten van de hedendaagse markt.

aldus Chuck Grindstaff, voorzitter en CEO van Siemens PLM Software.

 

Bron: Siemens Nederland