Bron: persberichten

ERP-Link brengt vertrouwen, gemak, uniforme processen en hechte samenwerking

‘s-Hertogenbosch, 21 januari 2013

Het Loodswezen gaat de interne samenwerking verbeteren en interne processen optimaliseren door Microsoft SharePoint in te zetten als Enterprise Document Management System voor SAP. Medewerkers kunnen straks eenvoudiger dan ooit kennis en documenten met elkaar delen. Na een zorgvuldige selectieprocedure koos het Loodswezen voor het ERP-Link platform van Gimmal om beide omgevingen aan elkaar te knopen. De organisatie sluit voorlopig een driejarig contract met The Next View voor het gebruik van ERP-Link.

Richard Donselaar is hoofd ICT bij het Loodswezen. “Wij zochten naar manieren om de samenwerking in onze organisatie te verbeteren. Een Enterprise Document Management System is dan heel praktisch. Enerzijds om documenten met elkaar te delen. Anderzijds om bijvoorbeeld snel een offerte te kunnen accorderen, zonder eerst op zoek te hoeven gaan naar het juiste document.”

SharePoint als EDMS
Het Loodswezen koos voor SharePoint als EDMS. Integratie met de bestaande SAP omgeving van het Loodswezen was een belangrijke vereiste. The Next View stelde een oplossing voor waarbij het ERP-Link platform van Gimmal een brug slaat tussen SAP en SharePoint. Met behulp van ERP-Link verandert SharePoint in een uiterst compleet Enterprise Document Management System voor SAP. Documenten die in SAP zitten, worden opgeslagen in SharePoint en zijn vervolgens eenvoudig te bekijken en te bewerken. De documenten behouden wel al hun SAP metadata.

Vertrouwen en gemak
Aan de keuze van het Loodswezen ging een succesvol verlopen Proof of Concept vooraf die twee weken in beslag nam. The Next View gebruikte een scrum-aanpak om snel de gewenste functionaliteit in te kunnen richten. “Deze manier van werken sprak ons enorm aan”, zegt Donselaar. “Al na twee weken was duidelijk dat al onze wensen gerealiseerd konden worden.” Behalve een technische klik, werkte de samenwerking ook op persoonlijk vlak heel goed. “Ze houden van aanpakken, net als wij. Ze zijn enthousiast, ze willen graag en ze denken na!” Het Loodswezen verwacht veel van de combinatie van SAP, SharePoint en ERP-Link. “Ik verwacht in de eerste plaats dat het voor hechtere samenwerking en een meer uniforme manier van werken zorgt”, zegt Donselaar. “Vertrouwen en gemak, daar draait het om.”

Over het Loodswezen
Het Loodswezen zorgt ervoor dat jaarlijks bijna 100.000 schepen veilig van en naar de Nederlandse havens en de havens aan de rivier de Schelde worden geloodst.
www.loodswezen.nl