Veenendaal, 22 maart 2013 – Microsoft business partner HSO is door lifestyle leverancierEdelman gekozen om de bestaande Progress ERP-applicatie te vervangen door Microsoft Dynamics AX met de HSO branche-oplossing voor groothandelsbedrijven.

Edelman levert internationaal succesvolle concepten voor huis- & tuindecoratie. Het bedrijf werkt op dit moment nog met een maatwerk ERP-oplossing die weinig ruimte geeft voor innovatie en op langere termijn niet volstaat. Met de overstap naar Microsoft Dynamics AXverwacht Edelman efficiency voordelen te behalen door betere ondersteuning van dagelijkse processen Vooral op het gebied van leverbetrouwbaarheid hoopt Edelman verbeteringen te kunnen realiseren door de sterke functionaliteit qua planning, transparantie van de goederenstroom en voorraadbeheer van Microsoft Dynamics AX. Specifiek voor de sector is de relatief lange lead time voor ontwikkeling en verkoop van seizoensgebonden lifestyle- en decoratie artikelen. Producten worden meer dan een jaar van tevoren door een eigen stijlafdeling geselecteerd of ontworpen.

Tevens heeft de branche te maken met een grillige leverbetrouwbaarheid van leveranciers, die grotendeels uit het verre oosten afkomstig zijn. Deze zaken worden in het HSO Business Platform ondersteund met een containermanagement module, landed cost en een specifieke uitleverplanning. Eduard van Nieuwkerk, financieel directeur Edelman: “Wij verwachten veel van het partnership met HSO. Marktonderzoek leerde ons dat HSO de grootste AX-partner in Nederland is en dat zij een sterke support organisatie hebben. Tijdens het vooronderzoek bleken de consultants van HSO echt een gesprekspartner te zijn in plaats van een IT-leverancier. Ook de no-nonsense aanpak van het bedrijf past goed bij onze bedrijfscultuur.” Wat wij verder nodig hebben, is een modern systeem, waarmee we onze processen nu en in de toekomst efficiënter in kunnen richten en nog sneller op trends kunnen inspelen. Ook op langere termijn is Edelman nu klaar voor de toekomst, doordat de nieuwe ERP-applicatie eenvoudig uitgebreid kan worden en te integreren is met diverse Microsoft- en complementaire systemen.

——————————

Over Edelman Edelman B.V., staat al vele jaren bekend om haar trendsettende home & garden collecties van hoogwaardige kwaliteit onder de merken Casa Vivante, Mica Decorations en Greenware. Hiernaast voert Edelman een zeer uitgebreid assortiment kerstartikelen, waaronder de bekende kunstkerstbomen van Triumph Tree & Black Box Trees en de miniatuurwereld van Luville. Het bedrijf heeft een solide, consistente samenwerking met haar toeleveranciers en een wereldwijd saleskanaal. Edelman telt 180 medewerkers en heeft kantoren in Reeuwijk, Zuid Holland en Hong Kong, en magazijnen in Montfoort en Dinxperlo. Voor meer informatie, zie www.edelman.eu of bel met Eduard van Nieuwkerk, telefoon 0611355518.

 

Over HSO HSO helpt bedrijven bij het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door het verhogen van de productiviteit en efficiency van de financiële, logistieke en projectorganisatie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de ERP-oplossing Microsoft Dynamics™ AX. De dienstverlening van HSO bestaat uit het hele spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van Microsoft Dynamics™ AX. HSO is opgericht in 1989, heeft ruim 270 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Noord Amerika en Azië. Meer weten? Kijk op:www.hso.com