Woerden, 2 september 2013 – KWR Watercycle Research Institute gaat processen automatiseren met AllSolutions 10. Met de implementatie van de online bedrijfssoftware wil het kennisinstituut uit Nieuwegein toe naar een papierarme werkomgeving. Om zo de eigen duurzame filosofie te onderstrepen én volop werk te maken van efficiency.

 

KWR Watercycle Research Institute zorgt voor de kennis die nodig is om te werken aan gezond, veilig drinkwater en een schoon milieu. In de loop van 2014 verhuist de organisatie naar een gloednieuw pand waarin duurzaamheid centraal staat. Het automatiseren van processen sluit daar naadloos op aan. Door afscheid te nemen van papier en handmatig werk hoopt KWR bovendien veel tijd te besparen.

 

Eén geïntegreerde oplossing

Tot nu toe werkte KWR met meerdere, op zichzelf staande systemen. Dat bracht voor het instituut veel niet-geautomatiseerd werk met zich mee. Daarom wilde KWR één geïntegreerde oplossing, waarin ook de nieuwe SEPA betaalstandaard een plek zou krijgen. Na een selectietraject kwam hiervoor de AllSolutions cloudsoftware als winnaar uit de bus.

 

Bewezen technologie

“De software van AllSolutions sluit aan op onze doelstellingen”, stelt Ted Huijboom, hoofd bedrijfsvoering / controller bij KWR. “Met deze software kiezen we alleen voor functionaliteit die we daadwerkelijk gebruiken. Bovendien wilden we de zekerheid van een bewezen technologie. Die kregen we, aangezien één van onze aandeelhouders al naar tevredenheid met AllSolutions werkt.”

 

Twee fases

KWR is inmiddels begonnen met de implementatie van AllSolutions 10 voor het automatiseren van de administratieve processen. Die fase moet begin 2014 zijn afgerond. Daarna volgt het automatiseren van overige, ondersteunende  processen, bedoeld om de werkzaamheden van de onderzoekers optimaal te ondersteunen.

 

Standaard op maat

Met AllSolutions 10 kiest KWR voor een oplossing op maat – en dat op basis van standaard software. Die altijd en overal toegang biedt, benadrukt Michiel Bouma, Business Development Manager bij AllSolutions. “Medewerkers kunnen waar en wanneer ze maar willen bij hun informatie. Bovendien kan een organisatie de software geheel naar eigen wens inrichten. Zo ook KWR, dat met onze software verder kan werken aan het professionaliseren van de eigen bedrijfsprocessen.”

 

Bron: AllSolutions