NAV365 CommerceKoninklijke Nooteboom Group gaat zijn bedrijfsautomatiseringssysteem vervangen door NAV365 Commerce. Met deze op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing van Abecon kan de onderneming nagenoeg al haar bedrijfsprocessen ondersteunen met standaardfunctionaliteit. Door deze innovatieslag wint Nooteboom aan productiviteit en controle op de bedrijfsprocessen.

“Met NAV365 Commerce legt Nooteboom de basis voor verdere professionalisering. Voor klanten vertaalt dit zich onder andere in verkorting van de levertijd en verbetering van de leverbetrouwbaarheid”,

aldus Albert de Boer, Manager ICT bij Nooteboom Group.

Bewijs via proof of concept

Met NAV365 Commerce krijgt de onderneming de beschikking over een geïntegreerd systeem dat alle bedrijfsprocessen ondersteunt, van in- en verkoop, import, logistiek, service en financiën tot productieplanning, werkvoorbereiding en homologatie. Albert de Boer vertelt dat aan deze keuze een gedegen selectieproces voorafging.

“Als onderdeel hiervan hebben drie leveranciers workshops verzorgd aan de kerngebruikers. Uiteindelijk scoorde de oplossing van Abecon het hoogst op selectiecriteria als functionaliteit, stabiliteit en continuïteit. Vervolgens kregen we door een ‘proof of concept’ het vertrouwen dat de oplossing precies werkt zoals we verwachten.”

Eén actuele oplossing

Door de gevolgde best-of-breed applicatiefilosofie steunt Nootenboom nu nog op een gevarieerd applicatielandschap met aparte oplossingen voor bijvoorbeeld salesconfiguratie, productdatamanagement en productieplanning.

“Het NAV365 Commerce concept maakt de bedrijfsautomatisering en het beheer ervan simpeler en efficiënter. Het is een groot voordeel dat we niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden, maar alle bedrijfsprocessen kunnen ondersteunen met één actuele oplossing. Toen ik voor het eerst achter het systeem ging zitten, dacht ik: zo hoort het te zijn.”

Bron: Abecon