Flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van ERP-oplossing doorslaggevend voor keuze van snelgroeiende klinisch onderzoeksorganisatie

Sliedrecht – 10. June 2013

Julius Clinical gaat UNIT4 Agresso inzetten als bedrijfsinformatiesysteem. De ERP-oplossing van UNIT4 vervangt diverse losse systemen die de Academische Research Organisatie (ARO) in gebruik heeft. Het doel van een geïntegreerd systeem is om sneller inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen en de werking van de interne controle. Daardoor zijn betere beslissingen te nemen. Belangrijkste reden voor de keuze is de mogelijkheid om Agresso zelfstandig aan te passen aan gewijzigde bedrijfs- en managementbehoeften.

Julius Clinical is in 2008 voortgekomen uit het Julius Centrum van het UMC Utrecht om wetenschappelijk klinisch onderzoek verder te ontwikkelen in therapeutische gebieden als cardiovasculair, het zenuwstelsel en infectieziekten. Opdrachtgevers zijn grote medicijnfabrikanten en academisch onderzoekers over de hele wereld. Er werken momenteel bijna 200 mensen en dit aantal neemt snel toe.

Binnen de medische wereld gebeurt veel op contractbasis. Elk contract kent een eigen dynamiek. Dit zorgt voor een complexe administratie. De huidige IT-omgeving, die bestaat uit losse pakketten voor de financiële-, project-, salaris-, en HR-administratie, is echter niet meer toereikend om de snelle groei van de organisatie te ondersteunen. Zo zijn er te veel handmatige handelingen nodig voor de gewenste rapportages. Het meten van de financiële performance is een belangrijk aspect om de bedrijfsvoering van Julius Clinical gezond te blijven houden. Daarom zocht de medisch onderzoeker naar een integraal ERP-pakket.

Vanwege de constante groei en toenemende compliance, wilde het bedrijf een oplossing die na implementatie zelfstandig is aan te passen om zo wendbaar te zijn. Uit de onderzochte oplossingen voldeed Agresso het beste aan de eisen. “Het is een flexibel ERP-systeem met alle functies en workflows die we nodig hebben: Procurement, Financieel, Projecten, Resource Planning, HR en Salaris. De meeste ERP-systemen zijn star en daardoor niet aanpasbaar aan groei. Agresso biedt die flexibiliteit wel en we kunnen zelf aanpassingen doen. Daarnaast is het voor niet-financiële mensen gebruiksvriendelijk en de rapportagemogelijkheden zijn omvangrijk”, beargumenteert Patrick Beekman, Finance Director bij Julius Clinical, de keuze.

Julius Clinical neemt Agresso gefaseerd in gebruik. De eerste fase, Financieel en Projecten, gaat op 1 juli 2013 live en 1 januari 2014 is het hele systeem naar verwachting in gebruik genomen. Het medisch onderzoeksbedrijf is de afgelopen jaren enorm snel gegroeid en voert studies uit in dertig landen.

Bron: Unit4