ItSuitsFashionKlerx Schoenen, bekend van de merken Develab, Red-Rag en Paul Green, gaat haar organisatie verder optimaliseren met behulp van drie oplossingen uit de itSuitsFashion solution stack. Met itSuitsFashion ERP wordt de workflow in de organisatie gestroomlijnd, met de sales app Apps4Fashion wordt de verkoop geprofessionaliseerd en met order pick tool PickIT wordt de efficiëntie in het magazijn verbeterd. De drie oplossingen werken als één totaaloplossing, waardoor alle data automatisch beschikbaar is door de gehele organisatie van Klerx Schoenen.

Bij de selectie heeft het management van  Klerx Schoenen kritisch gekeken naar functionele inhoud en prijs van de software, kennis van de schoenenbranche en innovatief potentieel bij de leverancier. Daarnaast wilden ze de juiste partner vinden die de beste match had inzake toekomstmogelijkheden en het behartigen van de belangen van Klerx Schoenen.

Ton van Eyk, Finance and Operations Manager bij Klerx Schoenen : “De functionaliteit van itSuitsFashion ERP voldoet aan onze wensen en eisen. Bovendien voldoet het aan de eisen van deze tijd qua flexibiliteit in ontwikkeling en innovatief vermogen richting de toekomst. Met Microsoft die er als organisatie achter staat en de integratie met Microsoft Office producten zoals Outlook bieden een groot voordeel. Met Apps4Fashion moderniseren en professionaliseren we onze verkoopprocessen. En met PickIT gaan we ook in ons magazijn een efficiëntieslag realiseren.”

Klerx Schoenen staat -naast continuïteit- bekend om haar eigenzinnige karakter, wat hen duidelijk onderscheid van de rest.  Die eigenzinnigheid is terug te zien in de collecties en de positionering ervan, maar ook in de manier van werken, waarin door het familiare element in het bedrijf ook duidelijk ambitie, loyaliteit en continuïteit in verweven is.

Ton van Eyk: “Niet alleen vandaag scoren, maar ook aan morgen denken. Dat is belangrijk. Alle veranderingen vragen om een scherpe blik en een duidelijke visie. Samenwerking zien wij als een succesfactor richting de toekomst. Met retailers, partners en toeleveranciers kijken we steeds hoe we dingen nóg beter kunnen doen en hoe we de consument optimaal kunnen bedienen. Voor ons is duidelijk dat de bedrijfsvisie en cultuur van Klerx Schoenen en it suits IT goed bij elkaar aan sluiten. We zijn klaar om de uitdagingen van de huidige en toekomstige markt samen met it suits IT en hun oplossingen aan te gaan, kansen te benutten en te blijven groeien.”