Indische IT-diensten gigant Infosys heeft recentelijk Panaya overgenomen, een Amerikaanse software as a service (SaaS) specialist.

Met een omzet van meer dan $8,25 miljard en over de 165.000 werknemers is Infosys een van ’s werelds grootste IT-diensten en outsourcing bureaus. Opgericht in 2006 door ondernemer Yossi Cohen, oorspronkelijk als Changesoft Technologies, is Panaya uitgegroeid tot een van de grotere wereldwijde leveranciers van IT en cloud diensten voor ERP-pakketten als onder meer SAP en Oracle. Volgens het bureau gebruiken meer dan 1.200 bedrijven in 62 landen, waaronder een derde van de Fortune 500, Panaya’s vooraanstaande software-oplossing, genaamd Panaya CloudQuality Suite.

Infosys acquires cloud services provider Panaya

Vorige maand maakte Infosys bekend Panaya te hebben overgenomen voor een dealwaarde van zo’n $200 miljoen, betaald in contanten. Voor de Indiase gigant is het de op een na grootste acquisitie sinds zijn overname van Zwisters consultancybureau Lodestone in 2012 voor rond de $350 miljoen. Met de huidige overnamestap zet CEO Vishal Sikka sterk in op automatisering, ontwerpdenken, cloud en kunstmatige intelligentie, diensten die een belangrijk onderdeel vormen van Panaya’s portfolio.

“De overname van Panaya is een belangrijke stap in het vernieuwen en differentiëren van onze dienstlijnen. Tegelijkertijd helpt de bewezen technologie van Panaya de kosten en complexiteit, die komen kijken bij het managen van het applicatielandschap van ondernemingen voor bedrijven, aanzienlijk te simplificeren”, aldus Sikka.

De CloudQuality Suite van Panaya stelt Infosys in staat om meerdere van zijn proposities te voorzien van automatisering via een flexibel Software as a Service (SaaS) model, en helpt klanten met het verminderen van risico’s, kosten en tijd, en het verkorten van de go-to-market periode. Doron Gerstel, CEO van Panaya, zegt: “We zijn verheugd Infosys’ globale voetafdruk, diensten en brede klantenbestand te kunnen benutten om meer toegevoegde waarde aan klanten te kunnen leveren. Ik ben er van overtuigd dat dit geïntegreerde aanbod Infosys uniek zal positioneren als de leidende dienstverlener in de applicatiediensten markt voor ondernemingen.”