informerInformer Software gaat dit jaar nog starten met het traject om het Zeker- OnLine keurmerk te behalen. Dit onafhankelijke keurmerk voor online administratieve diensten toont aan, dat het online boekhoudprogramma InformerOnline en het bedrijf zelf, aan de strengste eisen voldoen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit.

Onafhankelijk keurmerk

Het initiatief van het onafhankelijke keurmerk Zeker-OnLine is, mede op aangeven van de Belastingdienst, in 2010 ontstaan. Specifieke kwaliteitseisen voor administratieve clouddiensten bestonden toen nog niet. Dit initiatief heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking tussen belanghebbende bedrijven en verschillende instanties. Uit deze samenwerking is eind 2013 een streng normenkader voortgekomen waaraan de bedrijven en hun online software moeten voldoen om het keurmerk Zeker-OnLine te mogen dragen. Door middel van periodieke audits moet het onafhankelijke keurmerk resulteren in waarborging van de hooggestelde kwaliteitsnormen en een toenemend vertrouwen in online boekhoudsoftware door ondernemers, financiële dienstverleners, banken en overheden.

Steentje bijdragen

Remco Frühauf, directeur van Informer Software, ziet het onafhankelijke keurmerk als een mooi initiatief waar hij zelf ook graag een steentje aan bijdraagt. “Met de spookverhalen die rondgaan over clouddiensten, is het belangrijk om te kunnen aantonen dat InformerOnline veilig is in gebruik. Het alleen op je woord aannemen is niet voldoende. Vandaar dat het mooi is om met een transparant keurmerk te kunnen laten zien, aan welke zware eisen het bedrijf en de software voldoen. Deze eisen zijn voor iedereen inzichtelijk, wat bevorderend moet zijn voor het vertrouwen. Online boekhouden is iets nieuws en alles wat nieuw is, is in het begin enigszins eng. Het vertrouwen van de gebruikers moet je verdienen. Wij hopen met het Zeker-OnLine keurmerk ons steentje bij te dragen aan het algemene vertrouwen in clouddiensten.”

Eerste stap is gezet

De eerste stap op weg naar het keurmerk is inmiddels gezet. Informer Software heeft ControlSolutions International BV benoemd tot auditor voor de onafhankelijke toetsing van het normenkader. “Wij gaan dit traject vol vertrouwen tegemoet en hopen in de tweede helft van 2015 de trotse keurmerkhouder te zijn van Zeker-OnLine”, aldus Remco Frühauf.

Bron: Informer Software