informerMet de toevoeging van ‘InformerOnline Boekhouden’ wordt het clouddiensten pakket van de softwarespecialist uit Leidschendam verder uitgebreid en komt de focus vooral te liggen op een optimale online samenwerking met de accountant.

Van lokaal naar online

Meer dan 20 jaar ontwikkelt Informer Software boekhoudsoftware, met tot nu toe als bekendste product het Informer Account boekhoudpakket. Deze software draait met succes bij menig ondernemer al jaren lokaal onder zowel Windows als OS X. Hoewel er nog steeds ondernemers zijn die liever vasthouden aan een lokaal geïnstalleerd programma, groeit bij veel ZZP’ers echter het besef dat een online toepassing toch veel voordelen met zich meebrengt.

Richten op de voordelen

“Men is inmiddels gewend geraakt aan de gedachte dat werken in de cloud het nieuwe werken gaat worden of eigenlijk al is”, zegt Remco Frühauf, directeur van Informer Software. “De initiële gedachte over het ‘gevaar’ van online boekhouden, maakt nu plaats voor de grote voordelen. Het vertrouwen in de online databeveiliging is aanzienlijk toegenomen. Tegenwoordig bestaat hier ook een keurmerk voor. Met het keurmerk ‘Zeker-OnLine’ wordt aangetoond dat de software en het bedrijf erachter, voldoen aan de strengste eisen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Wij zijn deelnemer van stichting Zeker-OnLine en werken toe naar het verkrijgen van het keurmerk van de stichting voor onze InformerOnline diensten. Wij zijn ervan overtuigd dat we de best mogelijke veiligheidsmaatregelen voor ons product ingevoerd hebben. Dit keurmerk zal ook de gebruiker dat vertrouwen geven.

Daarnaast hoeft men bij online boekhouden niet meer stil te staan bij het maken van back-up’s en hebben ze altijd en overal inzicht in hun zakelijke administratie. Die gedachten maken de drempel een stuk lager, maar dan vergeet men nog het grootste voordeel. Namelijk, het online samenwerken met de accountant. En dat is precies waar wij met onze software veel aandacht aan besteden.”

Optimale samenwerking met accountant

Snelle communicatie, kostenbesparing en optimaal gebruikmaken van de expertise van de accountant, zijn volgens Remco Frühauf de grote voordelen van een online samenwerking.

“Met minimale kosten kun je nu maximaal resultaat behalen. Doordat de gegevensoverdracht volledig digitaal verloopt, is er voor de accountant veel tijdwinst te behalen op de verwerking hiervan. Dit levert de ondernemer een flinke kostenbesparing op, waarbij de accountant in sommige gevallen zelfs alleen nog maar een controlerende en adviserende rol bekleedt. Juist deze adviserende rol is van grote meerwaarde. Daar was voor veel ZZP’ers vroeger niet altijd budget voor en nu wel. Daar kan je als ondernemer je voordeel mee doen.”

Bron: Informer Software