informerAccountants en administratiekantoren die gebruikmaken van het Informer boekhoudprogramma, kunnen sinds kort een gratis account van het InformerOnline factuurprogramma aan hun klanten weggeven. Dit is een initiatief van software ontwikkelaar Informer Software, om de digitale samenwerking tussen klanten en accountants te stimuleren.

Met het zogenoemde InformerOnline Portal, wordt een geautomatiseerde koppeling gemaakt tussen de software van de accountant en het InformerOnline factuurprogramma van de klant. Hierdoor kunnen gegevens digitaal met elkaar worden uitgewisseld en is geen fysieke overdracht van documenten meer nodig.

Veel winst te behalen 
Volgens Informer Software directeur Remco Frühauf valt er nog veel winst te behalen uit zo’n digitale samenwerking. “Veel administraties van klanten worden nog steeds in papiervorm overgedragen. Vlak voor de belastingaangiftes krijgen accountants hierdoor te maken met de welbekende piekmomenten waarin veel informatie in een korte tijd moet worden verwerkt. Door een geautomatiseerde koppeling worden de benodigde gegevens op een natuurlijke manier gespreid aangeleverd, waardoor bij een goede implementatie piekmomenten tot het verleden behoren”.

Niet alleen de accountants zijn gebaat bij zo’n samenwerking, ook klanten halen hier volgens Remco Frühauf veel voordeel uit. “Alle betrokken partijen zijn geholpen bij een efficiënte samenwerking. Met het automatiseren van zo’n samenwerking is veel mogelijk, waarbij dit een mooie eerste stap is. Klanten krijgen sowieso gratis toegang tot een gebruiksvriendelijk online factuurprogramma, waarmee ze hun administratieve werkzaamheden kunnen vereenvoudigen. Facturen en offertes kunnen voortaan digitaal worden verstuurd en overzichtelijk worden bijgehouden. Door de koppeling met de accountant kunnen tussenstanden van de financiële administratie eenvoudig met de klant worden gedeeld en ook de belastingaangifte kan digitaal worden klaargezet. Na een digitale accordatie kan de aangifte bovendien meteen worden verstuurd”.

The sky is the limit 
Voor veel bedrijven zal het InformerOnline Portal al een flinke, maar wel een positieve verandering zijn. Het is de eerste stap op weg naar een ideale samenwerking tussen klant en accountant. Een samenwerking die eenvoudig kan worden uitgebreid door ook inkoopfacturen digitaal over te dragen en door het implementeren van een scannen en herkennen (OCR) functie. Volgens Remco zijn er in ieder geval nog meer dan genoeg mooie vooruitzichten voor de toekomst. “Voor ons als software ontwikkelaar is the sky the limit. Informer Software heeft nog veel ideeën voor het optimaliseren van de samenwerking tussen klanten en accountants, dus wij zijn nog lang niet uitontwikkeld”.

Bron: Informer