Persbericht

Amsterdam – 4 maart 2013 –Information Builders, de leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, maakt bekend dat het haar klanten helpt bij het benutten van het potentieel van hun big data door middel van gevanceerde analyse-functionaliteit. Nu bedrijven grip moeten zien te krijgen op groeiende sets van gestructureerde en ongestructureerde data, verschaffen de oplossingen van Information Builders de benodigde tools om real-time inzichten uit informatie te verkrijgen, ongeacht de omvang, de vorm of de bron van de data. Information Builders introduceert nieuwe technologieën voor het vereenvoudigen van de analyse van grote data sets in drie cruciale gebieden:

Social Media Analytics: de analyse van social media kanalen is significant anders dan die van legacy bronnen. Dat komt door de combinatie van de fijnmazigheid en hoeveelheid van big data enerzijds en de complexiteit van de analyse van ongestructureerde tekst anderzijds. Information Builders’ WebFOCUS BI platform komt hieraan tegemoet door organisaties in staat te stellen om informatie uit sociale kanalen efficiënt te combineren met traditionele enterprise customer relationship management (CRM) en enterprise resource planning (ERP) data. Anders dan veel gespecialiseerde oplossingen voor social media analyse, is WebFOCUS geheel geïntegreerd binnen alle enterprise BI functies. Dit waarborgt dat bedrijven sociale conversaties in real-time kunnen begrijpen en kunnen combineren met andere informatie in de onderneming.

Search-Based Analytics: steeds meer gestructureerde en ongestructureerde informatie komt binnen in de onderneming. Organisaties zien zich voor de opgave gesteld om gelijktijdig informatie te analyseren die zowel meerdere formaten als meerdere bronsystemen omspant. Om aan deze nieuwe eisen te voldoen heeft Information Builders datarelatie-algoritmen en sentiment-algoritmen toegevoegd aan WebFOCUS Magnify, haar enterprise search platform. Deze oplossing koppelt op unieke wijze content die is gevonden tijdens searches en analyses aan de bronsystemen, waardoor gebruikers in staat zijn om indien nodig verdere analyses en meer gedetailleerde probleemoplossing uit te voeren.

Data-visualisatie: Information Builders heeft haar capaciteiten voor data-visualisatie verder uitgebreid door complexe datasets weer te geven als intuïtieve, interactieve images. Deze aanvullingen omvatten een robuuste analytische workbench in de WebFOCUS Visual Discovery oplossing, evenals nieuwe interactieve visualisaties voor diagnostische en tekstanalyses. Hiermee kunnen bedrijven niet alleen grote datavolumes gemakkelijker analyseren, maar informatie ook meer gebruiksklaar aanbieden aan niet-technische eindgebruikers.

Naast deze geavanceerde analyse-capaciteiten biedt Information Builders ook een portfolio van oplossingen voor big data integratie en informatiemanagement. Op basis van deze tools kunnen organisaties naadloos tegemoet komen aan de nieuwe eisen en uitdagingen die het geautomatiseerd verwerken van grote datasets stelt, en gelijktijdig maximale waarde halen uit hun investeringen in informatie.

“In ons onderzoek naar big data geeft 62 procent van de respondenten het belang aan van big data voor hun organisaties. Maar het ontbreekt de meesten aan effectieve analyses om profijt te kunnen trekken van de informatie,” zegt Mark Smith, CEO en chief research officer bij Ventana Research. “De verbeteringen van Information Builders op het gebied van big data analytics breiden het analyseren en exploreren van big data uit met search en visualisering. Daar bestaat veel behoefte aan. Het zijn welkome toevoegingen die organisaties helpen om de meeste waarde te halen uit hun investeringen in big data.”

“Information Builders is ervan overtuigd dat de huidige uitdagingen op het gebied van big data in de komende paar jaar nog tien keer zo groot gaan worden,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “Deze snelle toename van datavolumes zal leiden tot meerdere nieuwe eisen en technologieën. Wij denken dat met name big data analytics van vitaal belang is. Het vermogen om ongestructureerde data te integreren met een toenemend aantal traditionele bronsystemen, in real-time searches uit te voeren en de uitkomsten te distribueren over meerdere bedrijfsafdelingen is cruciaal om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Door deze en meer van dergelijke capaciteiten te verschaffen, rust Information Builders onze klanten uit met de tools die ze nodig hebben om succes te hebben in het huidige tijdperk van big data.”

Over Information Builders
Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsnlFacebooken LinkedIn.