Evaluatie gebaseerd op ‘Completeness of Vision’ en ‘Ability to Execute’

New York (USA) en Barcelona (Spanje) – 13 februari 2013 – Vandaag maaktInformation Builders, de onafhankelijke ontwikkelaar van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, in Barcelona op de Business Intelligence and Analytics Summit van Gartner bekend dat het door Gartner in het ‘Leaders Quadrant’ is geplaatst van het ‘Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms’. Het oordeel van Gartner is gebaseerd op de evaluatie van het WebFOCUS BI en Analytics platform.

Volgens het rapport is het BI en analytics platform “een softwareplatform dat vijftien capaciteiten biedt in drie categorieën: integratie, informatiedistributie en analyse.”
In het rapport stelt Gartner:”De nadruk op data discovery door de meeste marktleiders – die nu tools promoten met ‘business-user-friendly’ data-integratie, gekoppeld met geïntegreerde opslag en algoritmen (doorgaans in-memory / columnar) en onbeperkte
drill-down mogelijkheden – de trend richting de decentralisatie en de vergroting van het gebruiksgemak van BI en analyse versnelt en het vermogen van organisaties vergroot om diagnostische analyses uit te voeren.”

Strategisch georiënteerde organisaties realiseren de intrinsieke waarde van het uitrollen van informatie naar grote aantallen mensen, binnen en buiten de onderneming (klanten, leveranciers en andere partijen). Dankzij haar intuïtieve oplossingen en het vermogen om elk volume van gelijktijdige gebruikers te ondersteunen, is Information Builders uniek gepositioneerd om bedrijven te helpen om op bovengenoemde trend te kapitaliseren, door data beter te beheren zodat de grootst mogelijke return on investment op hun informatiekapitaal wordt bereikt.

WebFOCUS stelt zelfs niet-technische eindgebruikers in staat om real-time interactievedashboards te benaderen, aan te passen en samen te stellen en om self-service reports enad hoc queries te draaien voor nieuwe inzichten. Geavanceerde visualisatie en predictive modeling kunnen in de oplossingen worden ingebed. Ongeacht hun niveau van technische expertise zijn gebruikers ervan verzekerd dat elke beslissing is gebaseerd op het resultaat van analyses.

WebFOCUS is volledig geïntegreerd met de iWay-oplossingen van Information Builders voor integratie en informatie-integriteit. Daardoor zijn bedrijven in staat om data vanuit uiteenlopende bronnen naadloos te integreren en op te schonen voor het verkrijgen van accurater inzicht. De robuuste capaciteiten van het bedrijf strekken zich uit naar bijna elkmobiel platform – zonder dat device-specifieke code nodig is. Dit waarborgt dat gebruikers onderweg hun informatie kunnen benaderen en manipuleren met dezelfde functionaliteit die ze op kantoor hebben. De oplossingen van Information Builders zijn zeer schaalbaar en kunnen gebruikersgroepen in alle soorten en maten ondersteunen. Nieuwe gebruikers en applicaties kunnen worden aangesloten zonder dat extra infrastructuur of beheer nodig zijn.

“Bij Information Builders zien we de trend dat klanten hun bestaande data als een investering beschouwen, net als financieel of menselijk kapitaal,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “De beste manier om maximaal profijt te trekken van hun investeringen in informatiekapitaal is door het complete spectrum van gebruikers, zowel intern als extern – de noodzakelijke tools te geven om in real-time data-analyses te verrichten, ongeacht hun technische expertise. Information Builders doet dit al jaren, en onze onafgebroken positionering als leader in het Gartner Magic Quadrant onderstreept onze effectiviteit op dit gebied. We zijn vereerd met de erkenning en we zien er naar uit meer bedrijven te helpen om de waarde van hun informatiekapitaal te maximaliseren.”

Het volledige “Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms” rapport kunt u klikken op: informationbuilders.com/go/GartnerBI13.

Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of service aan die in de onderzoekspublicaties worden behandeld en adviseert gebruikers niet om al dan niet te kiezen voor leveranciers met de hoogste waardering. Gartner research publicaties bestaan uit meningen van Gartner’s onderzoeksinstellingen en dienen niet te worden opgevat als beweringen of feiten. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Information Builders
Information Builders helpt organisaties om ruwe data te transformeren tot waardevolle informatie. Onze software-oplossingen voor business intelligence en analytics, integratie en data-integriteit stellen mensen in staat om slimmer beslissingen te nemen, klantrelaties te versterken en groei te stimuleren. Onze toewijding aan het succes van onze klanten is in de sector ongeëvenaard. Daarom vertrouwen tienduizenden vooraanstaande organisaties op Information Builders als betrouwbare partner. Information Builders (1975) heeft het hoofdkantoor in New York en vestigingen in de hele wereld. Wij blijven een van de grootste onafhankelijke, private bedrijven in de sector. Ga voor meer informatie over Information Builders naar informationbuilders.nl of volg Information Builders via @infobldrsnlFacebooken LinkedIn.