Infor heeft een overeenkomst gesloten om GT Nexus, ‘s werelds grootste cloud-gebaseerde commerce-platform, voor een bedrag van $675 miljoen over te nemen. In afwachting van de goedkeuring van de regelgevende instanties zal de transactie naar verwachting binnen 45 dagen worden afgerond.

GT NexusOngeveer 25.000 bedrijven vertrouwen op GT Nexus, waaronder zes van de top tien logistieke dienstverleners en dertig wereldwijde financiële instellingen. Zij beheren jaarlijks allemaal meer dan $100 miljard aan goederen met behulp van het cloud-gebaseerde zakelijke netwerk van GT Nexus. Klanten zijn onder andere: adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Home Depot, Levi Strauss & Co., Maersk, Pfizer, Procter & Gamble en UPS.

Infor is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van ERP-software en helpt productiebedrijven om de productie binnen hun bedrijf te organiseren. De verschuiving naar contractproductie verplaatst echter de werkvloer buiten het ERP-systeem van de merkeigenaar in de richting van het ERP-systeem van de toeleveranciers, waarvan vele bestaande Infor-klanten zijn. Het is tegenwoordig gebruikelijk dat verschillende bedrijven verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de productie en levering van een enkel product. Dit vereist een gemeenschappelijke cloud voor coördinatie.

GT Nexus biedt een wereldwijd ordersysteem dat zorgt voor de coördinatie van bestellingen tussen partners. Om aan de vraag te voldoen kunnen bedrijven in de productie-, mode-industrie en detailhandel met leveranciers via het systeem samenwerken om zendingen naar klanten, distributiecentra en retail outlets te beheren en optimaliseren. De cloud is ontworpen om deze samenwerking mogelijk te maken.

Charles Phillips, CEO van Infor:

“Infor en GT Nexus zullen gezamenlijk klanten voorzien van inzicht in hun supply chains om de productie te beheren. Daarnaast kunnen ze opgeslagen en getransporteerde goederen monitoren. In een complexe, high velocity supply chain, moeten alle partners weten wat besteld is, wanneer een product gemaakt is, of de bestelling aangepast is en of de douaneformaliteiten zijn afgehandeld. De behoefte aan specialisatie en snelheid verplaatsen daarom de toekomst van productie richting de commerce cloud.”

Het GT Nexus-netwerk kan met het ordersysteem van kopers en leveranciers worden geïntegreerd. Kopers verzenden via GT Nexus bestelinformatie naar hun leveranciers, financiële instellingen, vrachtvervoerders en logistieke dienstverleners. GT Nexus wordt het ordersysteem voor de gehele productieketen en het master record van bestellingen via meerdere partners.

GT Nexus faciliteert meer dan $20 miljard in betalingen tussen kopers en hun leveranciers in 90 landen en in 8 valuta. Kopers en financiële instellingen bieden pre- en post-exportfinanciering en betalingsbescherming via de GT Nexus cloud.

“Infor past geweldig bij GT Nexus. We zijn dan ook verheugd de krachten te kunnen bundelen met een bedrijf met zo’n indrukwekkende geschiedenis op het gebied van productie, retail en supply chain,”

aldus Sean Feeney, CEO van GT Nexus.

De Infor CloudSuiteTM industry suites, waaronder Infor CloudSuite Fashion, zijnmultitenant, branchespecifieke applicaties en beschikbaar via Amazon Web Services. Infor heeft meer dan 3.200 klanten in de mode- en retailbranche en vele gebruiken GT Nexus. De combinatie van technologieën biedt klanten van Infor en GT Nexus extra mogelijkheden. Bedrijven kunnen dankzij het toevoegen van de Infor CloudSuite-technologie aan het netwerk van GT Nexus hun merchandising en marketing verder integreren en vragen naar gegevens, in plaats van slechts geëxtrapoleerde prognoses, voor betere verkoop, operations en productieplanning.

Infor voorziet tevens in de status van orders die nog in productie zijn. Daarnaast wordt gezamenlijk ontwerp op het netwerk mogelijk gemaakt en worden functies, zoals de overdracht van wijzigingen in de stuklijsten van Infor’s Product Lifecycle Management (PLM) oplossing mogelijk gemaakt.

Infor maakt met behulp van Infor Ming.leTM Infor ook sociaal samenwerken op GT Nexus mogelijk. Retailers en fabrikanten kunnen ook profiteren van Infor Rhythm, Infor’s omnichannel e-commerceplatform voor engagement en direct order flow in de commerce cloud.

De combinatie van Infor CloudSuite-applicaties en GT Nexus vertegenwoordigt de toekomst van multi-enterprise productie en commerce. Toenemende specialisatie leidt tot complexere supply chains die een uniforme cloud-dienst vereisen en monolithische ERP-systemen vervangen.

Cloud-architectuur
GT Nexus en Infor CloudSuite hebben soortgelijke architecturen; beide hebben een single canonical map voor orders, zijn event gedreven en maken gebruik van opensourcecomponenten. Dankzij de canonical map kunnen leveranciers tot het netwerk toetreden en met alle kopers praten. Dit in tegenstelling tot op maat gemaakte maps en portals voor iedere koper, zoals vaak te vinden zijn in legacy netwerken.

Direct versus indirect
GT Nexus richt zich op directe inkoop, die aansluit op de goederen die aan de eindklanten van het bedrijf worden verkocht. Dit is een veel grotere markt dan indirecte inkoop, die vooral gericht is op administratieve goederen en diensten voor intern gebruik. Het GT Nexus directe procurement-netwerk optimaliseert belangrijke orders die omzet voor de koper/eigenaar van het merk genereren.

Two-tier ERP
Steeds meer bedrijven kiezen voor een two-tier ERP-strategie. De monolithische, legacyERP-systemen op het hoofdkantoor draaien voornamelijk de grootboeken. Het vervangen van deze dure en complexe systemen voor specialistische externe locaties en opkomende markten is economisch niet haalbaar. Een cloud-gebaseerde productie- en logistieke applicatie kan echter makkelijk op productielocaties in de hele wereld worden geïntegreerd om zo financiële, order- en transportgegevens te delen.

Samengevat zullen Infor en GT Nexus de eerste wereldwijde commerce cloud realiseren met end-to-end controle en inzicht in de productie van directe goederen.

Bron: Infor