Infor, de toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70,000 klanten, maakt bekend dat Ter Beke Fresh Food Group heeft gekozen voor Infor M3 om de productieprocessen – van de aankoop van grondstoffen, opslag tot de levering van goederen – beter te beheren.

Ter Beke zorgt met circa 1750 werknemers voor de ontwikkeling, productie en verkoop van koelverse kant-en-klaarmaaltijden en vleeswaren. De voedingsgroep is gevestigd in Waarschoot, België en heeft 7 fabrieken in zowel België als Nederland. Met de keuze voor Infor M3 zal het bedrijf kunnen vertrouwen op een geïntegreerde oplossing die een einde maakt aan een conglomeraat van verschillende systemen, die worden ingezet voor de bestellingen, de boekhouding, warehouse en forecasting.

Infor werd verkozen boven de vier andere partijen, waaronder SAP en Oracle, vanwege de Implementation Accelerator. Hiermee kan Ter Beke snel de geïntegreerde M3-oplossing implementeren op basis van vooraf gedefinieerde configuraties en de wens om binnen 2,5 jaar een ERP-oplossing te implementeren in de zeven fabrieken realiseren. Infor M3 excelleerde daarnaast in de moderne uitstraling, zoals de visuele toepassing rondtraceability waarmee inzichtelijk is welke ingrediënten in een product zitten of waar een product zich bevindt.

De eerste go live wordt voorzien in maart 2015 en het project zal in drie fasen worden uitgevoerd: eerst de maaltijdproductie, daarna de service slicing en als laatste de vleeswarenproductie.

Ter Beke Quote  
“Wij waren onder de indruk van de software van Infor evenals van de mensen waar we direct een klik meer ervoeren”, aldus Dirk Goeminne, CEO van Ter Beke. “De uitgebreide faciliteiten ondergebracht in een oplossing voorzien van een modern jasje met visueel aantrekkelijke toepassingen die zeer toegankelijk zijn en makkelijk in gebruik, voorzien ons van de benodigde instrumenten en inzichten om onze business succesvol te kunnen runnen en groei mogelijk te maken.”

Infor Quote
“Met onze moderne Infor M3-oplossing die speciaal is afgestemd op de behoeften van voedingsbedrijven zoals Ter Beke en de specifeke F&B-expertise van Infor kan Ter Beke vertrouwen op een geïntegreerde oplossing waarmee ze snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden en belangrijke bedrijfsprocessen kunnen standaardiseren en automatiseren”, aldus Edith Bevers, Sales Director Manufacturing Benelux bij Infor.