Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, introduceert Infor M3 versie 13.3 met branchespecifieke functionaliteiten die voldoet aan uiteenlopende, unieke bedrijfsbehoeften. De ERP-oplossing vergemakkelijkt het beheer van de productieactiviteiten, financiën, klantenservice en de supply chain en kan worden geïntegreerd met andere best-in-class applicaties. Infor M3 biedt klanten in de F&B-, mode-, distributie-, equipment-, en productie-industrie de mogelijkheid in te spelen op de veranderde eisen van hun specifieke branche. De oplossing is geschikt voor organisaties van elke omvang en kan zodanig worden aangepast dat het voldoet aan de individuele behoeften van klanten.

Infor M3 13.3 is gebouwd op het 13.x infrastructuurmodel, een nieuwe en verbeterde updatemethode van Infor. Hiermee kunnen nieuwe en verbeterde functionaliteiten worden geleverd zonder dat grote upgradeprojecten uitgevoerd moeten worden. Dankzij vereenvoudigde en regelmatige upgrades kunnen Infor M3-klanten profiteren van de nieuwste functionaliteit en is het eenvoudiger geworden om processen continu te verbeteren. In de nieuwe versie zijn meer dan 200 verbeteringen opgenomen. Bovendien wordt met de toevoeging van Turkije en Rusland de ERP-oplossing Infor M3 nu in 43 landen en 18 talen ondersteund.

De geüpdatete Quality Management-module biedt betere ondersteuning voor shipment tests en configureerbare Certificates of Analysis. De Grower Contract Management-module ondersteunt F&B-klanten die geoogste grondstoffen bij kwekers en boeren inkopen. Speciaal voor klanten in de mode-industrie zijn verbeteringen aangebracht om de efficiëntie te verbeteren, bijvoorbeeld ten aanzien van onderhoud en het alloceren van afgewerkte producten. Distributeurs kunnen profiteren van betere ondersteuning voor target buying in het inkoopproces. Daarnaast is het promotiebeheer voor distributeurs uitgebreid met extra kortingsmethoden.

Kavli Holding AS, een internationale producent en distributeur van levensmiddelen en dranken, is een van de eerste klanten die Infor M3 13.3 wil implementeren. Tom In’t Veen, IT director, Kavli Holding AS:

“Bij Kavli zoeken we altijd naar mogelijkheden om processen in onze organisatie te verbeteren en versie 13.3 draagt bij aan de realisatie daarvan. Het meest belangrijke voor onze productie is robuustheid. We produceren elke dag en elk uur volgens zeer strikte SLA’s en onze ERP-oplossing moet onze veeleisende standaarden faciliteren. Met de nieuwe Graphical Lot Tracker kunnen we ingrediënten en producten beter lokaliseren, en de voedselveiligheid en traceringsprocessen die de consument beschermen, waarborgen. Met de nieuwe Quality Management Module kan elke vestiging consequent rapporteren over de informatie die afkomstig is van het testen van samples, en wel met minder inspanning dan bij het handmatig laden van data. De integratie met ons Infor Optiva PLM-systeem zal bovendien onze efficiëntie nog verder verbeteren.”

De nieuwste versie van de Infor M3-oplossing omvat het open middleware platform Infor ION en het sociaal samenwerkingsplatform Infor Ming.le. De release maakt gebruik van deH5 thin client om de samenwerking te verbeteren en het exporteren van gegevens naar populaire bedrijfsapplicaties, zoals Microsoft Excel, te vergemakkelijken. Tevens helpt de H5 thin client om scripting-mogelijkheden toe te passen om een goede gebruikerservaring te bieden.

Met behulp van de Web Mashup software development kit (SDK) en de nieuwe configuratiemogelijkheden kunnen klanten de gebruikerservaring op functie- en individueel niveau aanpassen. Dit kan doordat er tools worden geboden die het personaliseren van een Infor M3-oplossing mogelijk maken op een manier die geen invloed heeft op het uitvoeren van upgrades en het gemak daarvan. Dit in tegenstelling tot veel andere ERP-systemen waar klantspecifieke aanpassingen het upgraden bemoeilijken, dan wel niet onmogelijk maken. Dankzij Infor M3 Analytics en mobiliteit, kunnen werknemers overal en op elk moment gebruik maken van real-time business intelligence.

De nieuwe versie van de Infor M3-oplossing kan op het open source Linux-platform worden gebruikt, zodat de TCO (Total Cost of Ownership) verlaagd kan worden.

John Gledhill, global director M3 Product Management bij Infor:

“Het is onze taak om het leven van onze klanten makkelijker te maken. Infor M3 wordt continu verbeterd en we bieden klanten de mogelijkheid om meer werk, efficiënter uit te voeren. Met Infor M3 versie 13.3 kunnen onze klanten hun bedrijfsvoering verbeteren zonder complete revisie van de bestaande hardware. Wij willen software maken die innovatie bevordert en deze update is daar een voorbeeld van. Bovendien ligt de focus op onze belangrijke branches om zo al onze klanten beter te bedienen.”

Bron: Infor