Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, introduceertInfor Sales and Operations Planning (S&OP) 10x. Deze nieuwe versie van S&OP (versie 10.4) is gebaseerd op Infor’s 10x technologie en gebruikt onder andere Infor ION® voor zaken als workflow en meldingen en de social collaboration engine Infor Ming.le om interne en externe communicatie te faciliteren en vast te leggen. De interne samenwerking tussen afdelingen en de externe communicatie met klanten en leveranciers worden zo verbeterd, waardoor financiële en strategische bedrijfsdoelstellingen eenvoudiger en sneller kunnen worden behaald.

“De introductie van S&OP is een volgende stap in de verdere verbetering en optimalisering van werkprocessen die sterk verbonden zijn met de marktdynamiek en het hoofdkantoor,” zegt Vittorio Boero, chief information officer bij Ferrari. 

De 10x release biedt de Social S&OP-functionaliteit waardoor gebruikers beter kunnen samenwerken en de nauwkeurigheid en efficiëntie kunnen verhogen. Door de integratie met Infor Ming.le kunnen deelnemers aan het S&OP-proces die voorheen in gescheiden onderdelen van de supply chain opereerden eenvoudig samenwerken met andere stakeholders in de supply chain en binnen het bedrijf om eenvoudiger en beter tot consensus te komen. Social S&OP heeft bovendien een uitstekend overzichtsscherm, waarmee je in één blik planning alerts, uitstaande taken en workflows kan overzien. Daarnaast kunnen gebruikers en stakeholders er meldingen invoegen en zo zaken laten escaleren.

De oplossing heeft verder een onderdeel genaamd S&OP Xpress. Dit onderdeel biedt een best-practice S&OP-proces, waardoor Infor S&OP snel kan worden geïmplementeerd en klanten eenvoudig aansluiting kunnen vinden met deze best-practice S&OP-processen. Onder S&OP Xpress vallen onder andere geconfigureerde rapportages, workflows, KPI’s en planningsoverzichten. S&OP 10x omvat verder een playbook waarmee de presentatie voor de pre-S&OP bijeenkomsten in gestructureerde hoofdstukken kunnen worden bijgehouden en waarmee opgemaakte MS PowerPoint presentaties geautomatiseerd kunnen worden gecreëerd. S&OP 10x daarbij ook nog eens uitgerust met Infor GIS waarmee gebruikers inzicht hebben in bijvoorbeeld het aanbod en de vraag in een bepaald gebied, waar de producten het beste verkopen en waar de kosten het hoogst zijn. 

De oplossing verbetert de besluitvorming dankzij ingebouwde analyses uit Infor ION Business Intelligence (BI). Infor S&OP 10x geeft bovendien eindgebruikers inzicht in hun eigen individuele score op voor hen belangrijke KPI’s, zoals betrouwbaarheid van de sales forecast, voorraad, productie en verkoopcijfers. Doordat de worksheets kunnen worden voorzien van real-time data kunnen gebruikers efficiënter werken.

Infor quote

Infor S&OP 10x geeft bedrijven de mogelijkheid vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en de financiële consequenties van de te overwegen scenario’s vooraf inzichtelijk te maken,” zegt John Bermudez, vice president Product Management bij Infor. “Deze versie van Infor S&OP ondersteunt het planningsproces met voor gedefinieerde workflows en social collaboration, biedt 10x-technologie en helpt bedrijven ervoor te zorgen dat processen de algemene strategie ondersteunen.

Infor S&OP wordt één van de kerncomponenten van de Infor Integrated Business Planning suite, die later dit jaar aangekondigd zal worden. 

Bron: Infor