Barneveld, 21 maart 2013 – Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, helpt Ferrari met behulp van Infor LN en Infor ION een substantiële groei van de productie te realiseren. Ferrari zet de ERP upgrade naar Infor LN in om tegemoet te komen aan een groeiende wereldwijde vraag en om een toename in de productiehoeveelheid te realiseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Infor verschaft Ferrari de mogelijkheid om 7.000 op maat gemaakte voertuigen per jaar te maken terwijl de efficiëntie van de productielijn hoog blijft. Ferrari is ervan overtuigd dat de snelheid van de overgang van Baan naar LN bijdraagt aan de significante stijging van de jaarlijkse productievolumes, voornamelijk op het gebied van de productie van motoren.

Overzicht

  • Infor LN en Infor ION – Infor’s Intelligent Open Network die de applicaties van Ferrari met elkaar verbindt – zorgen ervoor dat Ferrari individuele op maat gemaakte voertuigen kan maken. Dit gebeurt in combinatie met het Manufacturing Execution System (MES) met behoud van een hoog efficiëntieniveau van de productielijn binnen de supply chain. Dankzij Infor is Ferrari niet afhankelijk van meerdere externesequencing wat resulteert in een afname van de complexiteit, risico’s, fouten en kosten.
  • Ferrari zet Infor in om de efficiëntie in de gehele organisatie te verbeteren. Van het aannemen van orders en productie tot de supply chain en het afleveren van de eindproducten.
  • Ferrari gebruikt ION om Infor- en niet-Infor-applicaties met elkaar te verbinden en geïntegreerde bedrijfsprocessen te integreren zoals orderconfiguratie, geavanceerde planning en scheduling, planning en volgorde van de assemblagelijn en beheer en onderhoud van assets.
  • Dankzij de oplossing kan Ferrari zijn supply chain processen optimaliseren en de verhoogde productie van motoren voor andere leden van de FIAT group zoals Maserati ondersteunen.

Ferrari Quote

“Dankzij Infor kunnen we het aantal anomalieën in het systeem verminderen zodat we ons productieproces verder kunnen stroomlijnen”, aldus Vittorio Boero, CIO van Ferrari. Infor heeft ons niet alleen geholpen de productie te verhogen maar ook om betere samenwerking tussen zakelijke afdelingen en IT te realiseren.”

Infor Quote

“Ferrari is constant op zoek naar meer flexibiliteit in zijn productieprocessen. Onze producten helpen Ferrari naast het verbeteren van snelheid en efficiëntie een productiekwaliteit van hoog niveau te handhaven”, zegt Warren Smith, director of global automotive market strategy bij Infor. “Door de goede samenwerking en nauwe communicatie kunnen veranderingen efficiënt worden doorgevoerd en helpen we Ferrari te voldoen aan de eisen van hun wereldwijde klanten.”

Extra informatie

Over Ferrari
Ferrari, dat is opgericht in 1929 en gevestigd in Maranello in Italië, is een Italiaanse leverancier van sportwagens. Het iconische merk geniet wereldwijde bekendheid. Enzo Ferrari startte het bedrijf oorspronkelijk als Scuderia Ferrari en begon in 1947 met de productie van straatauto’s. Ferrari staat ook bekend vanwege zijn deelname in de autosport, met name de Formule 1. Het bedrijf, met haar indrukwekkende geschiedenis, kan terugkijken op vele successen zowel ten aanzien van techniek en constructie als qua design.

Over Infor
Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 194 landen helpt hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor snelheid en gebruik maken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.