IHC Merwede, marktleider in bagger- en natte mijnbouwschepen en -apparatuur, kiest voor IFS Applications™ voor het ondersteunen van zijn kernprocessen. De licentiecontractwaarde van de overeenkomst is circa twee miljoen euro.

Als onderdeel van een bedrijfsbreed  efficiëntieprogramma, gericht op het consolideren van de wereldwijde processen, implementeert IHC Merwede IFS Applications. Het bedrijf koos voor deze oplossing na een uitgebreid selectieproces onder verschillende leveranciers van ERP-systemen.

IFS Applications wordt geïmplementeerd als één centraal ERP-systeem binnen IHC Merwede. Het ondersteunt de belangrijkste strategische doelen van het bedrijf: samenwerking, globalisering en groei. De gefaseerde implementatie is naar verwachting afgerond in 2017 en betreft alle wereldwijde IHC Merwede-vestigingen. IFS Applications vervangt een groot aantal verschillende IT-systemen. Door de IT-omgeving te consolideren, wint het bedrijf aan flexibiliteit, transparantie en uniformiteit in zijn informatievoorziening. Dat is van groot belang voor de nationale en internationale waardeketen van IHC Merwede.

“Wij kozen voor IFS Applications vanwege zijn bewezen track record in de scheepsbouwsector”, zegt Dave Vander Heyde, CFO van IHC Merwede. “IFS begrijpt onze business en is dankzij zijn wereldwijde aanwezigheid in staat ons overal in de wereld te ondersteunen en ons te laten werken met één kernsysteem voor ERP.”

“Wij zijn blij IHC Merwede te mogen verwelkomen als een volgende klant in de scheepsbouwsector”, zegt Marco Verdonschot, managing director bij IFS Benelux. “Onze oplossing doet het goed in deze sector met zijn complexe, wereldwijde supply chain en engineering- en productieprocessen. Wij kijken ernaar uit om samen met IHC Merwede te werken aan de implementatie van IFS Applications en het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen.”

Over IHC Merwede
IHC Merwede richt zich op de voortdurende ontwikkeling in ontwerp en constructie voor de specialistische maritieme sector. IHC Merwede is de wereldwijde marktleider, met ruime ervaring opgebouwd over decennia, in efficiënte bagger- en natte mijnbouwschepen en apparatuur, en een betrouwbare leverancier van innovatieve schepen voor offshore-doelen. Het bedrijf beschikt in eigen huis over expertise op het gebied van engineering en productie van geïntegreerde standaard- en maatwerkschepen, geavanceerde apparatuur en het leveren van levenslange support. Deze geïntegreerde, systematische aanpak heeft geleid tot optimale productprestaties en langdurige business partnerships.

Klanten zijn baggeraannemers, olie- en gasbedrijven, offshorebedrijven en overheden. IHC Merwede telt meer dan drieduizend medewerkers en heeft vestingen in Nederland, Brazilië, China, Kroatië, Frankrijk, India, Maleisië, het Midden-Oosten, Nigeria, Singapore, Slowakije, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.