IFS Scheepsbouw- en maritieme oplossingIFS presenteert zijn scheepsbouw- en maritieme oplossing en succesvolle klantcases tijdens Shipbuilding, Machinery & Marine 2014 (SMM) in Hamburg. Daarmee markeert IFS zijn plannen om zijn aanwezigheid in de sector uit te breiden. 

Dit jaar neemt ERP-specialist IFS deel aan SMM, de meest toonaangevende internationale beurs voor de maritieme sector, die plaatsvindt van 9 tot 12 september 2014 in Hamburg. IFS laat in zijn stand op het Holland Paviljoen van Netherlands Maritime Technology (hal b7, standnummer 450) zien hoe IFS Applications de processen in de sector ondersteunt – van engineering tot eerste proefvaart.

Tijdens de beurs in Hamburg presenteert IFS onder meer een nieuwe oplossing voor de dagelijkse rotatieplanning van offshore-medewerkers. Het gaat om een volledig geïntegreerde module binnen IFS Applications, die er onder meer voor zorgt dat klanten altijd voldoen aan nationale regels en wetgeving. 

Met de deelname aan de beurs onderstreept IFS Duitsland zijn focus op de maritieme sector in Duitsland, wat een belangrijke doelmarkt is. Al meer dan vierhonderd bedrijven wereldwijd vertrouwen op IFS, dat in Scandinavië en Nederland ERP-marktleider is in de maritieme industrie met bekende klanten als Damen Shipyards, Royal IHC en Maersk.

“Ons op componenten gebaseerd ERP-systeem is speciaal geoptimaliseerd voor asset- en projectmanagementprocessen. Daarmee sluit het perfect aan op de eisen van bedrijven in de maritieme industrie, de scheepsbouw en de offshore”, zegt Peter Höhne, vicepresident Sales & Marketing bij IFS Europe Central. “Wij zijn ervan overtuigd dat we ook bedrijven in Duitsland kunnen voorzien van continue ondersteuning. Ons eigen maritiem competence-center beschikt over uitstekende ervaring. Het kent de processen van de branche en spreekt de taal.”