Voorgeïnstalleerde IFS Applications op Oracle Database Appliance kan helpen opstarttijd en -kosten te besparen, waardoor klanten sneller profiteren van de voordelen van IFS Applications

IFS, de wereldwijde leverancier van bedrijfsapplicaties en Platinum level member van het Oracle PartnerNetwork (OPN), introduceert IFS-in-a-Box. Hiermee hebben klanten minder werk aan de eerste installatie van IFS Applications doordat deze ‘in-a-Box’-versie voorgeïnstalleerd geleverd wordt op Oracle Database Appliance.

Op het moment van levering implementeren IFS-in-a-Box-klanten Oracle Database Appliance op hun bestaande serverracks en configureren de set-up door gebruik te maken van een van de templates die IFS meelevert. Het is voor organisaties een geruststellende gedachte dat ‘in-a-Box’ de optimale configuratie biedt om de capaciteit en het aantal IFS Applications-gebruikers snel te kunnen opschalen, terwijl de total cost of ownership laag blijft. Dit is eenvoudig te doen door een CPU en geheugencapaciteit toe te voegen aan de huidige IFS Applications-omgeving. De oplossing is ook ideaal voor organisaties die hoogbeschikbare IT-omgevingen willen creëren, omdat de ‘in-a-Box’-propositie de mogelijkheid biedt om fail-over-omgevingen op te zetten.

Dan Matthews, Chief Technology Officer van IFS, over de eenvoudige installatie van IFS-in-a-Box: “Oracle biedt best-practice templates voor hoge beschikbaarheid, vandaar dat het mogelijk is een geclusterde databaseomgeving te installeren en te configureren met inbegrip van Oracle Database en geclusterde storage voor IFS Applications. En dat significant sneller. Applicatieomgevingen en load balancing-servers zijn ook sneller en makkelijker te installeren en te configureren.” De resultaten zijn afkomstig van testopstellingen en -configuraties van IFS Applications 8 SP2 op Oracle Database Appliance-hardware in het Oracle Solution Center in Linlithgow, Scotland.