AMSTERDAM – Eurocommissaris Neelie Kroes wil dat meer mensen aan het werk komen in de Europese technologiesector.

Volgens Kroes staan er 700.000 banen open, maar zijn er onvoldoende mensen met de kennis en training om ze uit te voeren.

Daarom roept de Europese Commissie tijdens het World Economic Forum in Davos bedrijven, overheden en scholen op om meer mensen op te leiden voor ‘digitale banen’.

Ondanks de crisis zijn er elk jaar 3 procent meer banen in de technologie zijn bijgekomen, zegt Kroes in een verklaring. Maar ze waarschuwt voor een ‘digitale vaardigheidskloof’: “We hebben gezamenlijke actie van overheden en bedrijven nodig om die kloof te overbruggen.”

 

Bedrijven

De Commissie werkt samen met bedrijven als Nokia, HP en Cisco om mensen op te leiden voor banen in de technologie. Zij zullen meer arbeidsplaatsen en stages creëren, startups financieren en gratis online cursussen aanbieden.

Ook wil de Commissie de lessen op scholen en universiteiten verbeteren, en meer flexibiliteit in de arbeidsmarkt creëren.

“De ICT-sector is de ruggengraat van de Europese economie. Samen kunnen we een verloren generatie en een gebrek aan concurrentie vanuit Europa voorkomen”, aldus Kroes.

Bron: nu.nl