ICT AutomatiseringICT Automatisering (ICT) neemt Raster Holding over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor sectoren als de voedselindustrie, petrochemie, offshore en farmaceutische industrie. De overname past binnen de groeistrategie van de beursgenoteerde onderneming uit Barendrecht.

Bod

Het bod wordt gedaan in contanten en in ICT Automatisering-aandelen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De overname draagt volgens ICT nog dit jaar bij aan het directe resultaat.

ICT biedt technologische oplossingen en diensten voor de industrie in Nederland en er werken zo’n 600 IT-specialisten. De omzet over 2014 bedroeg €63 mln. Raster draait een jaarlijks omzet van tussen de €4 mln en €5 mln. Er werken 20 mensen

DPA

Eerder dit jaar verloor ICT een belangrijke aandeelhouder, detacheringsbedrijf DPA. De verkoop van het aandelenbelang was het definitieve slot van een mislukte fusiepoging die op zondag 16 juni 2013 in de openbaarheid kwam. Daarbij kondigde het Amsterdamse DPA een huwelijk aan met de automatiseerder uit Barendrecht, maar werd vervolgens een dag later al de deur gewezen. DPA had een belang opgebouwd van meer dan 20% in ICT Automatisering.

Bron: Financieel Dagblad