Homburger, een toonaangevend Zwitsers advocatenkantoor, heeft I.R.I.S. geselecteerd als partner voor de implementatie van Autonomy iManage WorkSite. Het belangrijkste doel van de oriëntatie op een andere documentmanagementoplossing was de mogelijkheid om complete zaakdossiers te creëren, waarin alle bij een zaak behorende documenten, voornamelijk e-mails, konden worden opgenomen. Homburgers vorige systeem had die optie niet. Homburger verkoos I.R.I.S. boven de andere mogelijke implementatiepartners vanwege de ruime ervaring met het implementeren van WorkSite bij advocatenkantoren in heel Europa.

 

Homburger is een Zwitsers advocatenkantoor, dat advies en rechtsbijstand levert bij grote transacties, geschillen en complexe vraagstukken aan organisaties en ondernemingen in binnen- en buitenland. In totaal zullen 300 werknemers intensief gebruik gaan maken van het nieuwe documentmanagementsysteem WorkSite.

Flavio Romerio, Partner bij Homburger: “Het probleem dat we hadden met ons vorige documentmanagementsysteem was dat het geen mogelijkheid had om e-mails te integreren. Vandaag de dag gaat de meeste communicatie met cliënten via e-mail. Dus om één centraal digitaal zaakdossier te creëren dat alle relevante documenten bevat, hadden we een nieuw documentmanagementsysteem nodig met de mogelijkheid om ook e-mailberichten op te slaan.”

Hoewel Homburger een lange lijst met criteria had bij het zoeken naar een nieuwe oplossing, waren twee dingen doorslaggevend. Romerio vertelt: “Ons ideale documentmanagementsysteem moest voldoen aan de essentiële eisen die een advocatenkantoor moet stellen, zoals beveiliging. Daarnaast zochten we een oplossing die onze specifieke e-mailapplicatie, Lotus Notes, kon integreren. Uiteindelijk voldeden vijf mogelijke oplossingen aan onze eisen, maar we hebben gekozen voor WorkSite vanwege zijn algehele indruk. Het leek ons het meest ontwikkelde en geavanceerde systeem.”

Naast het uitgebreide zaakarchief – dankzij de integratie van e-mails – profiteert Homburger met WorkSite van nog een ander voordeel. Romerio: “Bij Homburger proberen we altijd nieuwe technische opties te integreren en gebruiken. Met WorkSite kunnen we iPads koppelen aan het documentmanagementsysteem. Aangezien onze advocaten vaak onderweg zijn en ’s avonds en in het weekend werken, waren wij erg geïnteresseerd in deze mogelijkheid. Hiermee kunnen de advocaten mobiele toegang krijgen tot WorkSite, waar ze ook zijn en wanneer dat ook nodig is.”

Verder zegt Romerio: “Autonomy stelde ons voor aan twee mogelijke implementatiepartners. We kozen voor I.R.I.S. vanwege de reactiesnelheid. Zij hebben bovendien meer ervaring met het implementeren van WorkSite bij andere advocatenkantoren. Het contact met hen is tot nu toe heel prettig en professioneel en we kijken erg uit naar het implementatieproces.”

Rob van der Drift, sales account manager bij I.R.I.S.: “We beginnen deze maand met de implementatie en ons gezamenlijk doel is om de implementatie aan het eind van dit jaar af te ronden. De samenwerking met Homburger verloopt uitstekend en we zijn verheugd om weer een advocatenkantoor van deze status te kunnen toevoegen aan onze lijst met klanten in de juridische sector.”

 

Bron: I.R.I.S. Nederland