Persbericht

Veenendaal, 28 februari 2013 – Beheren van de cashflow is een essentieel onderdeel van het takenpakket van elke CFO, Directeur en Controller. Om deze dagelijkse routine te vergemakkelijken hebben Sparked en HSO een Cashflow Manager app voor Windows 8 ontwikkeld.

Hiermee spelen de Microsoft business partners in op de toenemende vraag naar mobiele applicaties die belangrijke bedrijfsinformatie in één oogopslag weergeven, zonder dat een bronapplicatie gestart hoef te worden. De Cashflow Manager biedt het groeiend aantal gebruikers van het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX een overzicht van alle zakelijke bankrekeningen, alsmede de mutaties van een enkele bankrekening. De app geeft direct inzicht in de huidige liquiditeit door tegoeden en uitstaande facturen te presenteren in overzichtelijke grafieken.

Laurens Frijters, Directeur van Sparked: “Werken wordt steeds mobieler en dit vraagt om vernieuwing van de werkplek. Medewerkers verwachten dan ook vanaf overal eenvoudig en veilig toegang tot relevante informatie die ze op kantoor ook voorhanden hebben. Wij spelen hierop in door een veilige mobiele werkplek te ontwikkelen op basis van Windows 8 apps.”

Tot voor kort was het lastig om bedrijfskritische informatie te bekijken op mobiele apparaten. Met Windows 8, de Surface tablet en de Windows Phone heeft Microsoft een uniek platform waarbij gebruikers via apps direct inzicht krijgen in de actuele situatie, in plaats van afhankelijk te zijn van op maat gemaakte webpagina of statische rapportages die per mail worden verstuurd.

Max Beuker, Partner Technology Advisor bij Microsoft: “Het is goed om te zien hoe Microsoft partners hun krachten bundelen om dergelijke innovaties realiseren. De app is een praktisch voorbeeld van een toepassing waarbij de mogelijkheden van het Microsoft platform volledig benut worden en gebruikers makkelijk en snel toegang hebben tot bedrijfsinformatie. Anytime, anyplace en any device.”

De app deze week gelanceerd in de Windows Store. Via deze link kunt u een demo versie downloaden.