Schiphol-Rijk, 23 april 2013 – QAD Inc. (NASDAQ: QADA, QADB), wereldwijd leverancier van ERP-software en services voor internationaal opererende productiebedrijven, kondigt aan dat ELHI Polymer Moulding, specialist op het gebied van hightech kunststof onderdelen, heeft gekozen voor de QAD Enterprise Applications On Demand. ELHI Polymer Moulding kiest voor QAD On Demand om de kracht van de QAD cloudinfrastructuur optimaal te benutten en zonder investeringen in hardware of IT-beheer toch te beschikken over de nieuwste QAD-updates. De migratie- en conversiediensten van QAD zorgen voor een eenvoudige overstap van QAD On Premise naar QAD On Demand.

ELHI Polymer Moulding is gespecialiseerd in hightech geproduceerde kunststof onderdelen en metaal-kunststofcombinaties voor industriële en technische toepassingen. ELHI Polymer Moulding, sinds 1999 klant van QAD, wilde zijn strategische doelstellingen voor groei versnellen, productieprocessen stroomlijnen en de klanttevredenheid verbeteren. QAD werkte samen met ELHI Polymer Moulding aan de beoordeling van hun bestaande systeem. Op basis daarvan werden de projectomvang en de benadering van de migratie bepaald. Vervolgens werd vastgesteld dat QAD On Demand een eenvoudige en robuuste oplossing kon bieden, die een snelle implementatie met voorspelbare bedrijfskosten en regelmatige systeemupdates mogelijk maakt.

QAD On Demand voorziet ELHI Polymer Moulding van alle functionaliteit van de QAD Enterprise toepassingen in een software as a service (SaaS) leveringsmodel. Door de inzet van QAD On Demand kan de kunststofproducent zich richten op zijn eigen strategie in plaats van op het beheer van het ERP-systeem. Bovendien verlicht QAD On Demand veel van de IT- en andere financiële risico’s die gekoppeld zijn aan het beheer van een ERP-systeem, omdat de software, systemen en infrastructuur door QAD worden beheerd in een veilig, betrouwbaar en brancheconform datacenter.

“QAD On Demand stelt ons in staat om het beheer van ons ERP-systeem uit te besteden aan een partner van wereldklasse met bewezen SaaS-ervaring”, aldus Gijs Jansen, managing director van ELHI Polymer Moulding. “Daarnaast kunnen we de systeemervaring van QAD verder benutten. De meest recente toepassingen van QAD bieden ons gegevensanalyse en business process management van hoge kwaliteit, zonder dat we genoodzaakt zijn tot kostbare en tijdrovende aanpassingen. Dankzij de cloud ERP-oplossing van QAD kunnen wij ons dus puur en alleen richten op onze belangrijkste bedrijfsdoelstellingen: het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de klanttevredenheid.”

Met QAD on Demand behaalt ELHI Polymer Moulding daarnaast de volgende voordelen:

  • wereldwijde toegang tot een allesomvattende SaaS ERP-oplossing die specifiek is ontworpen voor wereldwijd opererende productiebedrijven;
  • hoge beschikbaarheid – meer dan 99,5% – waarbij geen eigen IT-resources nodig zijn;
  • de zekerheid van een systeem op een SSAE 16-gecertificeerd datacenter, dat streng wordt gecontroleerd en bewaakt.

“QAD On Demand is een allesomvattende cloud ERP-oplossing die exclusief is gericht op wereldwijde productiebehoeften”, aldus Jean-Claude Walravens, vice-president EMEA bij QAD. “We zetten ons ervoor in om de juiste technologieën en advieservaring te leveren die onze klanten in staat stellen om effectievere ondernemingen te worden.”