HighJump wil met haar WMS uit de cloud ook in de EMEA-regio voet aan de grond krijgen. In de VS, de thuisbasis van het bedrijf, timmert de leverancier hiermee al aan de weg. IQ Professional Consulting is als partner voor de plannen aangetrokken. Caroline Leijdes, Product Manager van IQ-PC: “We mikken dit jaar op tien tot vijftien WMS-implementaties in de Benelux.”

De verwachtingen van IQPC zijn hoog, maar realisme voert desondanks de boventoon. De sales cycles zijn volgens Leijdes op dit moment lang. Van lead tot verkoop kan een periode zitten van een half jaar tot een jaar. “Maar als de handtekening is gezet, hoeft de implementatie niet langer dan enkele weken te duren. Dat geldt uiteraard voor een schone implementatie. Vervangen we een bestaand systeem en dient de historische data te worden overgezet, dan kan het langer duren. Maar meer dan enkele maanden hoeft dat niet te zijn.”

Zelf functionaliteit toevoegen of aanpassen

Meer nog dan een snelle implementatie, ziet Leijdes kansen om marktaandeel te winnen op de bestaande WMS-leverancier en on-premise pakketten, dankzij de naar eigen zeggen makkelijk aan te passen software. “Uiteraard is onze software goed, we concurreren veelal met de bekende best-of-breed leveranciers. Maar het grote verschil tussen de veelal on-premise (software draait op server gebruiker) en ons cloud WMS, is dat gebruikers zelf heel makkelijk functionaliteiten kunnen toevoegen of wijzigen. Hiermee besparen ze dure consultancykosten.”

Maakindustrie en LDV’s

De maakindustrie is voorlopig de belangrijkste doelgroup van IQPC. Een reden is dat dit het mogelijk maakt om uit de leads van HighJump-klanten in de VS, met vestigingen in de EMEA-regio te putten. “Daarnaast hebben veel logistiek dienstverleners in de laatste vier jaar een keuze gemaakt voor een WMS. Maar we zullen het uiteraard niet nalaten deze potentiele groep klanten te benaderen. Er is volgens ons absoluut een groeiende behoefte aan cloudoplossingen”, aldus Leijdes.

TMS, DSD en App-store

Aanvullend aan het cloud-WMS kan IQPC het eveneens cloudgebaseerde Lean Logistics TMS koppelen. Daarmee kunnen gebruikers de goedkoopste aflevermethode bepalen van zendingen, is het mogelijk tenderprocessen op te zetten en is het hele proces van verzending tot aflevering te volgen via een PDA. Een andere troef die aanvullend aan het cloud-WMS is te leveren, is Direct Shop Delivery (DSD). De Direct Shop Delivery-software is volgens Leijdes vooral interessant voor bedrijven waar E-commerce een belangrijke rol speelt in de bedrijfsvoering. Een HighJump App-store, staat bedrijven ten slotte toe om applicaties met andere HighJump-gebruikers te delen. De apps zijn zelf te ontwikkelen en vervolgens te delen.

 

Bron: Logistiek.nl