Unit4 AgressoHavenbedrijf Gent heeft gekozen voor UNIT4 Agresso, een volledig geïntegreerd ERP-systeem van UNIT4. Het Havenbedrijf is erg positief over de flexibiliteit van Agresso. Het systeem is gemakkelijk zelfstandig aan te passen aan de veranderende omstandigheden en de informatiebehoefte van het Havenbedrijf Gent.

De haven van Gent is de derde grootste haven van België. Het Havenbedrijf Gent beheert de haven en ziet er op toe dat in de haven de nodige en gepaste infrastructuur aanwezig is voor een vlotte afwikkeling van de scheepvaart en het goederenverkeer.

Het Havenbedrijf Gent zocht een vervanger voor zijn vorige ERP-systeem, dat naast de financiële ook de aankoopprocessen op geïntegreerde wijze kan beheren. Het oude systeem was door de jaren heen geëvolueerd naar een erg statisch geheel dat intern nog maar zeer moeilijk aangepast kon worden. Daarom besloot het Havenbedrijf een aanbesteding uit te schrijven. UNIT4 bleek de interessantste kandidaat te zijn omdat hun ERP-systeem zo is ontworpen dat bedrijven zelfstandig en tegen lage kosten aanpassingen kunnen doen in het systeem. Ondertussen werken sinds januari 2015 zeventig van de in totaal honderdzestig medewerkers van het Havenbedrijf Gent met Agresso. Het systeem wordt in de eerste plaats gebruikt door het financiële team, maar ook het logistiek departement werkt ermee en het wordt ook gebruikt om te rapporteren aan de directie.

Peter Tonoli, financial manager Havenbedrijf Gent:

“We wilden een systeem dat flexibel is en dat we kunnen aanpassen zonder aan de kern te sleutelen. Als we upgrades in het oude systeem wilden doorvoeren, moesten we ons maatwerk meestal laten herschrijven. Dat is met Agresso helemaal anders. Op termijn besparen we dus niet alleen energie, maar ook kosten.”

Roel Caers, sales director Enterprise UNIT4:

“Tijdens het selectietraject hebben we met Agresso bewezen de meest aanpasbare ERP-oplossing op de markt te hebben. Dat is voor het Havenbedrijf Gent uitermate belangrijk, omwille van de continue veranderingen binnen hun organisatie. Met dit systeem kunnen ze bij de haven geïntegreerd werken over departementen heen. Bovendien werken ze onafhankelijk van UNIT4. Ze hebben een groot deel van de kennis over het systeem zelf overgenomen en hoeven dus geen bijna geen externe consultants in te schakelen.”

Bron: Unit4