SIRVA, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van verhuizingen, heeft met succes ORTEC’s rit en routeplanningsoplossing geïmplementeerd. Hiermee verlaagt het bedrijf de operationele kosten aanzienlijk en wordt de serviceverlening aan klanten verbeterd.

SIRVA kiest voor ORTEC om de state-of-the-art oplossing van deze leider in optimalisatiesoftware te implementeren. Gedurende de pilot waren zowel het legacy systeem als het ORTEC-platform parallel actief, om uitgebreide tests, gedetailleerde configuratie en training van bijna 1000 gebruikers mogelijk te maken. Op dit moment biedt ORTEC’s rit en routeplanningssoftware de corporate planning groep en honderden onafhankelijke SIRVA-agenten de mogelijkheid om hun zendingen in te plannen en te bewaken via webtoegang tot de centraal gehoste planningssoftware. SIRVA’s merkenportfolio bestaat uit Allied, Allied International, Allied Pickfords, DJK Residential, Global, North American, SIRVA Global Relocation en SIRVA Settlement.

“SIRVA streeft naar vereenvoudiging van haar relocatie-activiteiten door middel van technologische innovatie,” aldus Jezus Unzueta, SIRVA’s SVP & Global CIO. “Technologie is de katalysator voor het stroomlijnen van de efficiëntie in het relocatieproces, wat resulteert in meer succesvolle relocaties en sterkere, beter concurrerende bedrijven. Wat ORTEC heeft gedaan met SIRVA is revolutionair.” Unzueta verzorgde een uitgebreide presentatie over het project tijdens ORTEC’s jaarlijkse conferentie OPTIMUS 2013 Optimization Reimagined.

“Teams van SIRVA en ORTEC werkten fantastisch samen, met als resultaat een echt innovatieve software-oplossing,” verklaart Jeff Wilson, President van ORTEC.  “Beide bedrijven zijn marktleiders die constant streven naar uitmuntende klantenservice en een toewijding delen wat betreft mondiale duurzaamheidspraktijken. Dit gaat absoluut een langdurige samenwerking opleveren.”

ORTEC rit- en routeplanningssoftware biedt SIRVA de volgende voordelen:

  • Verlaging van de operationele kosten en verbeterde klantenservice
  • Verbetering in trailer-bezettingsgraad, qua vulpercentage en gemiddeld gewicht
  • Vermindering van late leveringen en leeg afgelegde kilometers
  • Betere naleving van Hours of Service (HOS) & reisplanning
  • Verbeterde efficiency voor bestuurder en dispatcher, dankzij geïntegreerde plattegronden op straatniveau
  • Geautomatiseerde planning door optimalisatie
  • Lagere total cost of IT ownership dankzij webtoegankelijkheid
  • Maakt rendabele groei mogelijk met gelijke activa

Bron: Ortec