De bedrijfsinformatiespecialist gebruikt Big Data voor het succesvol uitvoeren van haar strategische koers

Graydon, bedrijfsinformatiespecialist op het gebied van Credit Management, Risk & Compliance en Marketing Informatie kiest Oracle als leverancier van een nieuw end-to-end informatieplatform, waarmee het bedrijf vooral de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten vergemakkelijkt en faciliteert.

Oracle levert Graydon een Engineered Systems omgeving die is opgebouwd uit 2 Exadata Database Machines, een Big Data Appliance en een Exalytics In-Memory Machine. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Oracle Database software inclusief Database Options en Oracle Business Intelligence. Hiermee consolideert Graydon diverse verspreide IT-omgevingen op verschillende locaties en migreert deze naar één enkel platform. Door deze migratie bespaart het bedrijf op beheerkosten en kan het veel efficiënter werken.

Graydon werkt aan de transformatie van een data-leverancier naar een business intelligence-specialist. Het bedrijf gaat klanten voorzien van financiële, macro-economische en commerciële inzichten zodat bedrijven betere zakelijke beslissingen kunnen nemen om hun resultaten te optimaliseren.

Graydon koos onder meer voor Oracle vanwege het Oracle Insight-programma. Binnen dit programma heeft Oracle al zijn wereldwijde kennis op het gebied van bedrijfstransformatie gebundeld. Het programma ondersteunt bedrijven met keuzes op het gebied van een nieuwe architectuur of een nieuw applicatielandschap. Het biedt daarbij onder meer handvatten voor procesinrichting en implementatie.

Ook de 30 jaar lange ervaring die Oracle heeft in het managen en beheren van data heeft een rol gespeeld bij de keuze. Oracle kan als geen ander via het technologie portfolio grote hoeveelheid data (gestructureerd & ongestructureerd) uit meerdere bronnnen samen brengen in een datawarehouse voor analyses en rapportage doeleinden. Deze kennis en mogelijkheden sluiten precies aan op het business model van Graydon.

Ook de geïntegreerde big data appliance van Oracle heeft Graydon overtuigd. De appliance omvat technologie als Hadoop (Cloudera), een NoSQL-database en Oracle Enterprise Manager. Via big data connectors is de appliance gekoppeld aan Exadata, Endeca Exalytics Fusion Middleware.

Peter van den Heuvel, CIO van Graydon:

Met de oplossingen van Oracle kan Graydon zijn ambities waarmaken om klanten te voorzien van inzichten waarmee ze zich beter kunnen onderscheiden in de markt, hun concurrentiepositie kunnen verstevigen en hun processen kunnen optimaliseren”, zegt “Ook de geïntegreerde big data appliance van Oracle heeft ons overtuigd. Onze informatie moet een cruciaal element worden bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Hierbij voorzien we de directie niet alleen van relevante sector- en marktinformatie, maar koppelen we die ook aan trends en ontwikkelingen. Dit fundament zorgt ervoor dat de klant beslissingen gaat nemen op basis van solide informatie en inzichten. De klant kan zo niet alleen veel beter anticiperen op ontwikkelingen in zijn markt, kosten besparen, processen optimaliseren en risico’s anticiperen, maar hij kan ook veel sneller zakelijke opportuniteiten gebruiken om een voorsprong te nemen op de concurrentie.”

Reinier van Grieken, Managing Director van Oracle Nederland:

Wij zijn erg enthousiast over de keuze van Graydon voor onze technologie en expertise. De keuze benadrukt de kracht van ons Insight-programma waarmee we klanten de juiste route bieden naar de toekomst en hen helpen de juiste technologische keuzes te maken.

Bron: Oracle Nederland