Door de recente overname van het automatiserings- bedrijf Dolfijn Software Solutions BV in Veenendaal krijgt de Belgische ERP-leverancier Globis binnen de Nederlandse verpakkingsgroothandel een marktaandeel van 65%. Eerder lanceerde het Belgische bedrijf haar eerste online ERP-platform Globis 10.

“Het Nederlandse bedrijf Dolfijn Software Solutions, dat voor speciaal de verpakkingsgroothandel in Nederland het bedrijfadministratiepakket Dolfijn ontwikkelde, is complementair aan ons ERP-pakket Globis”, verduidelijkt ceo Karel Van den Berghe van Globis de overname. “Met ons Globis ERP-pakket hebben we een sterkere positie bij verpakkingsproducenten en hadden we een lager marktaandeel hadden bij verpakkingsgroothandels.”Dolfijn Software Solutions heeft een zestigtal klanten, waaronder veertig grotere, maar ook kleinere verpakkingsgroothandels, waardoor het bedrijf in Nederland een sterkere marktpositie had dan Globis. Karel Van den Berghe. “In Nederland hadden wij voor de overname een vijftiental klanten, waaronder een vijftal verpakkingsgroothandels.”

Continuïteit

De overname zorgt volgens Van den Berghe ook voor de continuïteit van het Dolfijn administratiepakket. “Dolfijn Software Solutions droeg zorg voor het onderhoud. Het bedrijf was met enkele medewerkers echter te klein om het pakket volledig te moderniseren met ‘state-of-the-art’ ontwikkeltechnologieën. Globis daarentegen heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van het nieuwste Globis 10 platform, gericht op verpakkingsgroothandels- én -producenten. Dit gaat al gauw om een investering van enkele miljoenen euro’s”De ceo onderstreept dat gebruikers van de Dolfijn de software nog een hele tijd kunnen blijven gebruiken. “We gaan klanten zeker niet pushen over te stappen op Globis 10 en blijven de Dolfijn software ondersteunen. Er zijn echter klanten die uit het pakket gegroeid zijn of extra functionaliteiten zoeken, bijvoorbeeld op het vlak van scanning en e-commerce. Die kunnen natuurlijk overstappen op Globis 10, maar we kunnen deze Globis modules ook koppelen aan de Dolfijn software.” Andersom sluit Van den Berghe niet uit dat de boekhoudmodule van Dolfijn op korte termijn geïntegreerd zal worden in de nieuwste webgebaseerde ERP-software Globis 10, dat nu géén boekhoudmodule heeft en daarom gelinkt is met boekhoudsoftware.” Op langere termijn verwacht Karel Van den Berghe dat de ERP-software van zijn bedrijf een eigen boekhoudmodule met state-of-the-art technologie zal hebben.

Bron: Globis