Unit4 AgressoDe Zuid-Koreaanse organisatie The Global Green Growth Institute (GGGI) heeft het ERP-systeem UNIT4 Agresso geselecteerd voor het beheren van donateurs en als hulpmiddel om een administratieve efficiencyslag te maken.

GGGI werkt samen met overheden over de hele wereld om opkomende economieën sterker en duurzamer te maken. De instelling ondersteunt en promoot duurzaam werken en leert organisaties efficiënt om te gaan met hun grondstoffen. Om dit mogelijk te maken zijn veel donaties nodig. Agresso helpt de afdelingen financiën, inkoop en HR bij GGGI te stroomlijnen en donaties transparant en efficiënt te beheren.

Non-profit organisaties zoals GGGI hebben veel verschillende stakeholders. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig, flexibel en transparant te zijn. Het is een grote uitdaging om verandering te bewerkstelligen met constant wisselende financiering, nieuwe financieringsstructuren en veranderende regelgeving. Het verschaffen van inzicht in de bedrijfsvoering is hierbij cruciaal door te rapporteren aan stakeholders over donaties en belasting. Meer dan honderd NGO’s en non-profit organisaties wereldwijd werken hiervoor met UNIT4 Agresso, waaronder Het Rode Kruis, Saving the Children International en Marie Stopes International.

Robert Dawson, Deputy Director-General bij GGGI kijkt uit naar de samenwerking:

“De overeenkomst met UNIT4 helpt ons de resourceplanning te verbeteren. Agresso is gebruiksvriendelijk en ook toegankelijk voor medewerkers buiten de organisatie, via bijvoorbeeld hun smartphone. Deze aanpak past bij onze moderne bedrijfsvoering.”

“Veel non-profit organisaties werken met Unit4 Agresso en we mogen steeds meer instellingen aan ons klantenbestand toevoegen. Unit4 Agresso biedt GGGI de mogelijkheid om veel tijd en geld te besparen dat anders zou worden gestoken in administratieve processen. Hierdoor blijven zij flexibel en kan de organisatie zich blijven focussen op het vergroten van duurzaamheid en andere kernactiviteiten.”
, zegt Jack van der Velde, Managing Director in Azië-Pacific bij UNIT4.

GGGI is de eerste Zuid- Koreaanse NGO die kiest voor software voor UNIT4. In Seoul zijn 58 nationale en internationale NGO’s gevestigd vanwege het gunstige vestigingsklimaat voor dit soort organisaties.

Bron: Unit4