ISO27001 en NEN 7510IQ Messenger is officieel gecertificeerd voor de ISO 27001 en NEN 7510. De aandacht voor informatiebeveiliging neemt binnen de gezondheidszorg sterk toe vanwege (nieuwe) wet- en regelgeving en strenger toezicht op de informatievoorziening vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Data moet beschikbaar, integer en vertrouwelijk zijn. Voor IQ Messenger is het om die reden noodzakelijk om alle processen rondom informatiebeveiliging goed op orde te hebben.

Begin dit jaar behaalde IQ Messenger al een CE MDD Medical Class certificering welke vereist is bij gebruik medische alarmering. IQ Messenger is trots te kunnen melden dat nu ook de privacy en informatiebeveiliging certificeringen, de NEN7510 en ISO27001, onder audit van DNV GL zijn behaald.

Paul Vos, CEO IQ Messenger:

“Het behalen van de ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen bewijst dat we aan de hoogste standaarden voldoen. Informatiebeveiliging is binnen de gezondheidszorg van het grootste belang. Met deze certificering is voor onze klanten gewaarborgd dat ze samenwerken met een leverancier die de informatiebeveiliging aantoonbaar op orde heeft.“
IQ Messenger geeft met het behalen van deze certificeringen inhoud aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van privacy en informatiebeveiliging, voorziet in harde vereisten van adviseurs en zorgorganisaties hieromtrent en waarborgt een veilige werking van haar systemen.

De opmars van het IQ Messenger softwareplatform voor de zorg zet stevig door. Steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en GGZ organisaties in binnen- en buitenland willen de regie over het zorgproces, bevrijding uit hun vendor-lock en omarming van huidige smartphone technologie en vertrouwen op het zorgplatform voor medische-/zorgalarmering.

IQ Messenger is trendsetter met merkonafhankelijke alarmering naar alle klassieke devices en smartphones en verhoogd de standaard met het behalen van de privacy certificeringen.

ISO 27001 en NEN 7510
De ISO27001 norm is de internationale norm voor informatiebeveiliging en draagt zorg voor een beleid waarin betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staat. De NEN7510 norm is de nationale norm voor informatiebeveiliging en specifiek gericht op de zorg. Het is vrij uniek dat IQ Messenger, als niet zorginstelling, beide certificeringen heeft behaald.

WhatsApp voor de zorg
Conform ISO 27001 en NEN 7510 heeft IQ Messenger de WhatsApp voor de zorg ontwikkeld: IQ Secure Messenger. Instant messaging en kritische alarmering en notificatie samen in één app. Deze app voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en faciliteert zorgmedewerkers in het veilig en snel communiceren met collega’s en andere specialisten in de zorg.

Bron: IQMessenger