Glovia ERP

Frencken Europe neemt GLOVIA G2 bedrijfsbreed in gebruik

nieuw ERP zorgt voor transparantie, wendbaarheid en eenduidigheid

Frencken Europe BV, de high-tech toeleverancier en producent van hoogwaardige onderdelen en systemen voor de medische-, halfgeleider- en analytische industrie, heeft op 3 februari 2014 GLOVIA G2 in gebruik genomen. De ERP-oplossing van Glovia International ondersteunt het gehele bedrijfsproces bij Frencken, van offerte-aanvraag, planning en productie tot de financiële administratie. 100 medewerkers verspreid over 4 vestigingen werken dagelijks met GLOVIA G2.

“In de sectoren waarin Frencken actief is, zie je dat de grote OEM’ers zich steeds meer focussen op hun core business. De TIER 1 toeleveranciers krijgen daardoor nieuwe activiteiten erbij. Dat maakt het voor ons een stuk complexer”, aldus Eric Maas – IT Manager bij Frencken Europe. “Het is absoluut noodzakelijk dat de bedrijfsprocessen volkomen helder zijn voor onze medewerkers en partners. Daarnaast moet het voor al onze gebruikers mogelijk zijn om altijd en overal te kunnen werken met relevantie informatie.”

Dit implementeren vraagt echter een andere benadering dan het ‘traditionele’ vastleggen van transacties. Het information driven concept, dat aan de basis staat van GLOVIA G2, sluit daar perfect op aan door de gebruikers en hun manier van werken centraal te stellen. Zo zijn veel van de operationele rapporten bij Frencken nu omgezet naar grids (exceptie gedreven werklijsten). “We hebben nu direct inzicht in onze KPI’s. Met het oude systeem kostte dat niet alleen veel werk en tijd, maar was het proces ook foutgevoelig”, gaat Maas verder. “Met GLOVIA G2 beschikken we nu over de nodige transparantie, wendbaarheid en eenduidigheid om efficiënter, innovatiever en klantgerichter te kunnen werken.”

Gebruiksondersteuning en efficiëntie verbetering zijn dus de drijvende krachten achter de investeringen in het ERP-pakket bij Frencken. Doelstelling voor Frencken Europe is om het ‘information driven’ werken in 2014 verder uit te rollen naar alle bedrijven binnen de holding.

Bron: Glovia EMEA