Bron: Glovia EMEA

DIEPENBEEK / EINDHOVEN – Fremach International is gespecialiseerd in meercomponentenspuitgieten en het lakken, bedrukken, lasergraveren en assembleren van hoogwaardige kunststofcomponenten voor de elektronica- en automobielsector en diverse industriële toepassingen. Fremach heeft fabrieken in België (Diepenbeek, Izegem), Duitsland (Weilmünster), Tsjechië (Kromeriz), Slovakije (Trnava) en Frankrijk (Dieppe). Daarnaast heeft Fremach ook nog een inkoopkantoor in China (Zhuhai). De keuze voor de software van Glovia International moet leiden tot een efficiëntere inzet en planning van resources en uiteindelijk tot hogere winstmarges.

In juli 2007 werd Fremach International overgenomen door ELEX, de holding van ondernemer Roland Duchâtelet. Sindsdien heeft het bedrijf zwaar geïnvesteerd om de aansluiting te vinden – en te behouden – bij de topbedrijven in de sector. De hoofdzetel in Diepenbeek is in die context uitgegroeid tot het kenniscentrum van de groep, waar alle knowhow gecentraliseerd is.

Ongeveer 90 procent van de Fremach productie is bestemd voor de automotive industrie waar het efficiënt beheren van de logistieke ketting van doorslaggevend belang is. Om de winstgevendheid te waarborgen besloot het management tot verdere optimalisatie van de productie, onder andere d.m.v een nieuw ERP pakket. “Om hogere marges te realiseren moest er efficiënter gewerkt worden, zonder kwaliteitsverlies,” weet Yves Duchatelet – CFO van Fremach International. “Vooral het logistieke gedeelte moest beter gaan aansluiten op de productieflow bij de verschillende Fremach plants. Met onze huidige oplossingen was dat uitgesloten.” De keuze viel uiteindelijk op glovia G2 van ERP-leverancier Glovia International uit Eindhoven. “Tijdens het selectieproces, dat gecoördineerd werd door consultancy partner Ackinas uit Kontich, groeide bij ons het besef dat Glovia International de beste ‘fit’ bood, zowel qua oplossing als qua organisatie,” aldus Duchatelet.

In een eerste fase zal glovia G2 geïmplementeerd worden in Diepenbeek, met een vooropgestelde go livedatum van 1 juni 2014. Daarna volgt dan de verdere roll-out van G2 over alle Fremach vestigingen, die medio 2017 afgerond moet zijn. In totaal zullen dan een 350tal Fremach medewerkers dagelijks met glovia G2 aan de slag zijn.


Over Fremach International
Fremach International is een industriële onderneming gespecialiseerd in diverse spuitgiet- en afwerkingtechnieken voor kunststofproducten. Fremach ontwerpt, maakt, lakt en assembleert kunststof onderdelen met een hoge toegevoegde waarde, hoofdzakelijk voor de automotive sector. Fremach beschikt over 6 fabrieken in 5 verschillende landen en een inkoopkantoor in China. Wereldwijd stelt Fremach 1300 mensen tewerk. Voor meer info: www.fremach.com

Over Glovia International
Glovia International – dochteronderneming van Fujitsu, de derde grootste IT dienstenleverancier ter wereld – is al meer dan 35 jaar actief als leverancier van ERP-oplossingen voor middelgrote en internationaal actieve bedrijven met discrete en projectgeoriënteerde productieomgevingen. Glovia International heeft wereldwijd meer dan 4000 implementaties begeleid. Met glovia G2 worden alle voorkomende processen ondersteund, van make-to-stock tot projectmatige productie.  Voor meer info: www.glovia.be