Sofrilog Distribution, de transportafdeling van het Franse netwerk van Sofrilog-koelhuizen, heeft ervoor gekozen ORTEC’srouteplanningsoplossing te implementeren. Hiermee wil het bedrijf een reactieve en geoptimaliseerde logistiek waarborgen die dienstverlening combineert met kostenbeheersing.

Sofrilog, dat steunt op een netwerk van 44 logistieke diepvriesplatforms met een volume van 1.400.000 m3 en een vriescapaciteit van 1200 ton/dag, biedt alle logistieke voorzieningen voor diepgevroren producten. Het richt zich op verscheidene distributienetwerken, zoals grote distributiecentra, winkelketens en bedrijfscatering. Sofrilog Distribution bevindt zich ten zuiden van Parijs op de internationale markt van Rungis (voorheen bekend als de M.I.N.). Het verzorgt dagelijks het regionale en nationale transport en de distributie voor de verkooppunten, variërend van een pakket tot een complete partij.

“Binnen het Sofrilog-netwerk is het een erekwestie om onze klanten te voorzien van de aller-modernste oplossingen door te investeren in zowel infrastructuren als in nieuwe technologieën. Bovendien is ons netwerk continu bezig met procesverbetering om de logistiek te optimaliseren. Het installeren van in routeplanning gespecialiseerde software die ons in staat stelt onze transporten te optimaliseren, was dan ook een must voor ons! We hebben gekozen voor ORTEC Shortrec, niet alleen vanwege de prestaties, maar ook omdat het zich perfect leent voor ons vakgebied”, verklaart Evan Fernandez, Verantwoordelijke Proces en Methoden.

Voor Sofrilog beantwoordt het verbeterde transport aan de behoeftes nooit meer over onvoldoende voorraad te beschikken en tegelijkertijd de voorraad te beperken. Deze verhoging van de leveringsfrequentie vereist zowel een reactieve als een geoptimaliseerde logistiek, want de transportkosten zijn gestegen. De route-optimaliseringssoftware van ORTEC voorziet in beide behoeftes. Zo stelt het optimale routes voor waar het gaat om kosten, respect voor eisen die klanten stellen en operationele zaken zoals klimaatbeheersing (droog/ vers en diepgevroren), bijvoorbeeld door rekening te houden met organisatieschema’s als Pick-up delivery.

De ORTEC-oplossing maakt het ook mogelijk tijd te winnen bij het organiseren van de dagelijkse routeplanning, om het proces te uniformiseren en te verduurzamen. Evan Fernandez legt uit: “Onze planningsdeskundigen leveren hoge prestaties, maar voor wat betreft vragen op het gebied van de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen we niet uitsluitend vertrouwen op hun expertise en persoonlijke kennis. Je moet ook rekening houden met vervanging tijdens verlof of ziekte.”  Hij voegt eraan toe: “Trouwens, het systeem is heel goed ontvangen binnen het team. De mensen weten de calculatiesnelheid, de kwaliteit van de tot stand gekomen routes en ook het gebruiksgemak erg te waarderen.”

Over Sofrilog
Sofrilog, nationaal netwerk voor diepvriesmagazijnen, werd in 2006 opgericht door SOFRICA en SOFRINO. Met de toetreding van SOCOPAL tot dit netwerk, vertegenwoordigt het in totaal 44 vestigingen met een volume van 1.400.000 m3 en een vriesvermogen van 1200 ton/dag. Het netwerk bestaat uit solide ondernemingen met logistieke expertise op het gebied van diepgevroren producten, die er gezamenlijk naar streven uit te blinken in kwaliteit, nabijheid en reactief vermogen. Dit komt tot uitdrukking in de 4 kernwaarden:
– Professionalisme
– Nabijheid
– Vertrouwen
– Handelsgeest.

Over ORTEC 
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling, logistieke netwerkplanning en magazijn beheer. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde en geïntegreerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1650 klanten wereldwijd, 650 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië.