ForcareForcare, ontwikkelaar van software die bestaande systemen in de gezondheidszorg op elkaar aansluit, heeft vijf miljoen euro groei-financiering aangetrokken van venture capitalist Prime Ventures.
Forcare gebruikt de financiering onder andere voor internationale groei, uitbouw van het salesteam en het verder versterken van zijn positie buiten Nederland. De eHealth-specialist richt zich daarbij vooral op Noord-Amerika en een aantal grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.
“We zijn erg blij met de financiering van één van de meest toonaangevende technologische Venture Capital-fondsen in Europa, Prime Ventures. De financiering onderstreept en beloont de innovatieve kracht en het groeipotentieel van een relatief klein bedrijf als Forcare”, zegt Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare.
“Met onze visie op ‘Patient-Empowered Collaborative Care’ willen we met onze software wereldwijd een bijdrage leveren aan betere en efficiëntere gezondheidszorg. Concreet houdt dit in: betere toegang tot digitale patiëntendossiers, voor arts én patiënt.”
Sake Bosch, managing partner van Prime Ventures:
“Forcare heeft in de afgelopen jaren significante groei gerealiseerd. Met zijn unieke producten en sterke businesspartners heeft Forcare grote mogelijkheden om internationaal snel verder te groeien in een sector die veel kansen biedt.”
Bron: Forcare