AFAS SoftwareAFAS Software heeft in boekjaar 2014 zowel de omzet als de winst flink zien toenemen. De omzet steeg autonoom van iets meer dan 70 miljoen euro in 2013 naar 79,6 miljoen euro in 2014. Dat betekent een stijging van 12,3 procent. De winst steeg in 2014 met 13 procent naar 25 miljoen euro. Het aantal medewerkers bij AFAS Software groeide in het afgelopen boekjaar met tien procent. Op het kantoor in Leusden, waar ook de software wordt ontwikkeld, werken momenteel 318 medewerkers. AFAS verwacht in 2015 wederom een omzetgroei van zo’n 12 procent.

1121 nieuwe klanten

Arnold Mars, CFO AFAS licht de cijfers toe:

“Een belangrijke reden voor de groei in 2014 is de toename van het aantal klanten dat kiest voor een complete ERP-oplossing. De automatisering van de interne, administratieve processen van offerte tot en met facturatie biedt enorme efficiencyvoordelen en organisaties zien ook de toegevoegde waarde van vergaande ketenintegratie in. Daarom besluiten ze steeds vaker om ons complete ERP-pakket in te zetten. Die ontwikkeling zien we nu trouwens ook in het onderwijs en de zorgsector, waar organisaties vroeger voornamelijk de HRM/Payroll-module afnamen.”

AFAS wist in 2015 weer een aantal interessante klanten binnen te halen. Op 2 januari gingen bijvoorbeeld Avalex, Twijnstra Gudde en Welten live met het ERP-systeem. In de accountancy werden onder andere Schipper en VvAA als nieuwe klanten verwelkomd; in het onderwijs de grootste onderwijsinstelling van Nederland, de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs; in de gezondheidszorg Hilverzorg, De Kraamvogel, Omring en Promens Care. Supermarktketen Dirk, Arriva, Securitas en Veolia gingen live met HRM/Payroll.

Meer cloudoplossingen

AFAS Software neemt een duidelijke verschuiving waar van koop naar huur.

Mars vervolgt.

“Nieuwe klanten kiezen uitsluitend voor het huren van software voor een vast tarief per maand. Dat betekent geen grote, eenmalige factuur voor de jaarlijkse licentiekosten, maar een vast bedrag per maand dat afhankelijk is van de omvang van de organisatie. Het huren van de software heeft de drempel om met ons product te werken verlaagd. Daarnaast merken wij dat klanten onze software liever in de cloud hebben. Ze maken dan geen gebruik van eigen servers, waarop de software wordt geïnstalleerd, maar van een centraal systeem dat online toegankelijk is. Inmiddels hebben meer dan 500.000 gebruikers de overstap naar onze cloudoplossing AFAS Online gemaakt.”

Bron: AFAS

Bekijk het jaarverslag van AFAS (binnenkort) hier.