Raven Fishing en Outdoor, de grootste retailer in de Benelux op het gebied van hengelsport, kiest voor UNIT4 E-commerce. Met de nieuwe webshop en -site wil Raven zijn marktpositie behouden en zijn klanten optimaal bedienen en faciliteren. Het nieuwe platform gaat in mei 2013 gefaseerd live.

Raven onderkent het belang van internet als instrument in de totale aankoopbeleving van de klant. Voor Raven is het strategisch om de commerce organisatie te optimaliseren en een omgeving te creeren waar winkel en internet optimaal samenwerken.

Om dat doel te bereiken kiest Raven voor UNIT4 E-commerce. De inhoud van het platform, de compatibiliteit met UNIT4 Multivers (het ERP-systeem van Raven) en de online marketing mogelijkheden gaven de doorslag in hun keuze. Die mogelijkheden bieden een optimale ondersteuning om de verschillende soorten hengelsporters op maat te bedienen. Op basis van het nieuwe platform wil Raven de online omzet in 2014 verdubbelen, waarbij UNIT4 als consultancy partner helpt de cross-commerce inzet te professionaliseren.

Het nieuwe e-commerce platform sluit aan op de uitstraling en dienstenniveau van de fysieke winkels. Het wordt een omgeving waar winkel en internet optimaal samenwerken, zodat de klanten de beste service krijgen. Raven wil zowel de ervaren als de onervaren visser bedienen met advies en de mogelijkheid bieden om meteen het best passende product aan te schaffen. De webshop is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren, ook zijn zowel de eigen voorraden en die van de fabrikanten en leveranciers inzichtelijk.

“Waar andere platformen zich richten op algemene verkoop, verwachten wij met de personalisatiemogelijkheden van UNIT4 E-commerce de visser specifiek te kunnen bedienen. We kunnen iedere hengelsporter op maat van interessante aanbiedingen voorzien. Daarmee spelen we in op hun specifieke wensen en interesses”, vertelt Dion Raven van Raven Fishing en Outdoor.