[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In aanloop naar Financial Systems, Nederlands grootste evenement op het snijvlak van Finance & IT, dat op donderdag 21 mei aanstaande plaatsvindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, heeft FM.nl onderzoek gedaan onder 300 finance professionals naar IT-investeringen. Hieruit blijkt dat 50 procent van de finance professionals dit jaar meer gaat investeren in IT.

Autonome groei van de onderneming wordt genoemd als belangrijkste reden om meer IT-investeringen te doen. Daarna volgt het (verder) ontwikkelingen van een online strategie. Ook ‘lean blijven’, ‘productieomgeving met weinig IT van oorsprong’, en ‘steeds meer raakvlakken en toepassingen met IT’ worden genoemd als redenen om meer te investeren.

Circa 30 procent van de respondenten geeft aan dat het investeringsniveau gelijk blijft ten opzichte van vorige jaar. Redenen hiervoor zijn onder meer het afronden van grote transformatieprogramma’s. ‘er zijn al forse IT-budgetten’, en ‘recent zijn reeds forse investeringen gedaan dus voorlopig is het niet meer nodig’.

Waar wordt het IT-budget aan besteed? 42 procent denkt dat de IT beheerkosten zullen toenemen. Ook wordt er veel geinvesteerd in dashboards (50%) en een cyber security strategie (46%).

Top 5 ontwikkelingen met meeste impact

In hoeverre verwachten de respondenten dat de volgende ontwikkelingen in de nabije toekomst impact zullen hebben op de huidige manier van werken binnen het bedrijf? De top 5 ontwikkelingen met de allermeeste impact zijn:

1. Dashboards
2. Mobile computing
3. Big data & analytics
4. Cloud Computing
5. Cyber security

Bron: Alex van Groningen[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5185″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][callout new_tab=”no” animation=”helix” animation_delay=”400″]Tijdens Financial Systems 2015 verzorgt IT-Matchmaker voor de 2e maal zgn. Guided Tours. Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden? Schrijf u hieronder in, en wij sturen u meer informatie zodra het programma gereed is.

[wysija_form id=”3″][/callout][/vc_column][/vc_row]