Prestatieverbetering van 40 procent verwacht met Infor Sales & Operations Planning

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat Ferrari zijn relatie met Infor heeft uitgebreid en investeert in Infor Sales & Operations Planning (S&OP). Eerder koos Ferrari al voor Infor ERP LN. De S&OP-oplossing van Infor vervangt diverse legacy-systemen en een reeks op spreadsheet-gebaseerde processen. Dit resulteert in een snellere en flexibele besluitvorming binnen de supply chain planningsprocessen.

S&OP biedt geautomatiseerde workflows waarmee Ferrari de informatiestroom kan garanderen, van de vraag (van circa 200 dealers) en het aanbod (in de productie). Dankzij verbeterde nauwkeurigheid van data, gestandaardiseerde plannings- en informatieprocessen samen met de verbeterde functionaliteit van S&OP is het mogelijk veranderingen in de vraag van dealers te signaleren, evenals de daaropvolgende veranderingen in het productieplan. Tevens helpt het de governance, het goedkeuringsproces en de compliance te verbeteren. Hierdoor zal Ferrari snel kunnen reageren op veranderingen en inspelen op de vraag van de klant.


“Onze relatie met Ferrari blijft zich ontwikkelen terwijl het bedrijf zijn leidende positie in de markt voor wegauto’s steeds verder uitbreidt,”

zegt Edith Bevers, Sales Director Manufacturing Benelux bij Infor.

“Elk onderdeel van elk proces moet perfect zijn voor zo’n prestigieus merk. Gezien de internationale vraag naar auto’s van Ferrari is het noodzakelijk dat de productielocatie in Maranello hier een accuraat beeld van heeft. De vraag komt van de meer dan 300 wereldwijde dealers, die allemaal gepersonaliseerde auto’s aanbieden. Processen en technologie van wereldklasse zijn daarom gevraagd. Infor S&OP zal Ferrari voorzien van de juiste basis voor het realiseren van een perfecte supply chain.”