Delft, 16 januari 2013 – Onderwijsinstellingen kunnen gratis gebruikmaken van Exact Online binnen hun opleidingsaanbod. Exact heeft hiervoor zijn bestaande educatieregeling aangepast. Het volledige portfolio is beschikbaar en kan voor realistische opdrachten worden ingezet binnen diverse praktijkgerichte opleidingen.

Exact

De verschillende brancheoplossingen binnen de portfolio zijn een belangrijke onderscheidende factor van Exact Online. Deze zijn onder andere gericht op handelsbedrijven, productiebedrijven en zakelijke dienstverleners en zorgen ervoor dat financiële gevolgen van bijvoorbeeld logistieke of productieprocessen inzichtelijk worden. Bovendien kunnen docenten en leerlingen altijd en overal aan opdrachten werken op een desktop, laptop, tablet of smartphone.

De meest voorkomende hbo-opleidingen die Exact Online inzetten, zijn bedrijfseconomie, commerciële economie, accountancy, fiscaal recht en economie, en small business & retail management. Op mbo-niveau zijn dit assistent accountant en ondernemer detailhandel. In 2012 maakten ruim dertig onderwijsinstellingen al gebruik van de software waarvoor geen investeringen in ICT-infrastructuur of –beheer nodig zijn.

“Het is voor opleiders belangrijk dat er studiemateriaal voorhanden is. Voor Exact Online zijn inmiddels zes studieboeken beschikbaar en we zijn voortdurend in gesprek met educatieve uitgeverijen om nieuwe materialen te ontwikkelen”, zegt Marcel van de Sandt, directeur productmarketing bij Exact. “We merken bovendien dat onderwijsinstellingen nadenken over de vaardigheden die studenten in de toekomst moeten hebben. Om die te kunnen trainen, is technologie nodig die de verandering in het werkveld van morgen ondersteunt, zoals Exact Online.”

————————

Exact. And it all comes together.

Exact is een softwareleverancier die wereldwijd bedrijfsprocessen van ondernemers ondersteunt. De focus op financiële processen is sinds het begin in 1984 uitgebreid tot een compleet ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Dagelijks helpen innovatieve oplossingen als Exact Globe Next, Exact Synergy Enterprise en Exact Online wereldwijd meer dan 100.000 lokale en internationale bedrijven bij de aansturing van hun onderneming.

Exact ontwikkelt gerichte cloud- en on premise-oplossingen voor diverse sectoren, waaronder productie, groothandel & distributie en zakelijke dienstverlening. Het hoofdkantoor van Exact is gevestigd in Delft, Nederland. De onderneming is sinds juni 1999 genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam. De omzet in 2011 bedroeg € 215,6 miljoen.

Voor meer informatie over Exact ga naar www.exact.com.