Exact heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Outperform, leverancier van software voor Sales & Operations Planning (S&OP). Hierin is vastgelegd dat Exact wereldwijd de S&OP-software als geïntegreerd onderdeel van Exact Globe Next gaat aanbieden. Hiermee krijgen klanten de mogelijkheid om het volledige proces van sales-forecasting tot operationele planning aan te sturen vanuit de ERP-oplossing.
  
S&OP en forecasting zijn bewezen methoden waarmee bedrijven voorraden kunnen verlagen en de cashflow kunnen optimaliseren. Dit is een belangrijk voordeel in een sterk concurrerende markt die voortdurend verandert. De verkoophistorie die is vastgelegd in Exact Globe Next, wordt met de oplossing van Outperform verwerkt tot een betrouwbare prognose. De prognose kan vervolgens met aanvullende informatie vanuit sales- en marketing eenvoudig worden verrijkt. Door onder andere rekening te houden met het beoogde serviceniveau, beschikbare voorraad en levertijden, wordt de prognose automatisch omgezet naar een supply-plan bestaande uit inkoop- en eventueel productieorders. Op deze manier ontstaat er een optimale balans tussen vraag en aanbod, tegen de juiste kosten.

Jarno van Hurne, Product Marketing Director, Exact legt uit: “De samenwerking met Outperform is gebaseerd op het feit dat het creëren en managen van realistische en betrouwbare Sales & Operations-plannen een complex proces is. Het is afhankelijk van diepgaande kennis over huidige resultaten en cijfers uit het verleden. Dit proces vraagt om ondersteuning vanuit een speciaal ontwikkelde tool. Door het aangaan van deze overeenkomst zorgen we ervoor dat klanten over de gehele wereld toegang krijgen tot een bewezen S&OP-oplossing die perfect integreert met ons aanbod.”
Bron: Exact Software