Softwareleverancier Exact en applicatie hostingprovider Parentix hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten. Door het tekenen van een Service Provider License Agreement (SPLA) kunnen klanten beter en eenvoudiger worden bediend door de marktleider in het als dienst aanbieden van Exact Globe en Exact Synergy. 

Parentix is ruim tien jaar geleden als eerste partij in Nederland het portfolio van Exact vanaf een hostingplatform gaan aanbieden. Het uitgangspunt is eindgebruikers een veilige, stabiele en snel werkende applicatie te bieden via een internetverbinding. Het extern hosten van bedrijfsapplicaties van Exact verlaagt en flexibiliseert de kosten en beperkt het risico van uitval. Dankzij de overeenkomst kan Parentix Exact Globe en Exact Synergy gecombineerd met andere producten aanbieden voor een vaste prijs per gebruiker per maand. Hierdoor kunnen specifieke oplossingen worden gebouwd, gericht op een bepaalde markt, om deze vervolgens via een hostingplatform in een maandmodel aan te bieden.

“Door het tekenen van de SPLA hebben we nieuwe mogelijkheden om de markt te bedienen. Door oplossingen te leveren aan onze partners zijn zij in staat om marktgedreven proposities te bouwen en in de markt te zetten. In alles wat wij doen willen we een fantastische gebruikerservaring creëren van bedrijfsapplicaties via het internet. Deze uitbreiding van de samenwerking met Exact past uitstekend in die belofte”, zegt Pieter Gabes, directeur Parentix.

Marinus ter Laak, Managing Director Business Solutions, Exact: “Parentix bewijst al geruime tijd dat er een duidelijke vraag is naar gehoste oplossingen van Exact. Door het tekenen van de SPLA kunnen Exact Globe en Exact Synergy nu ook eenvoudig worden meegenomen als onderdeel van een totaaloplossing. Dit maakt het voor klanten veel eenvoudiger om op een overzichtelijke manier hun bedrijfsvoering efficiënt in te richten en een op maat gesneden brancheoplossing te krijgen.”