Exact SoftwareExact Online is het eerste online boekhoudprogramma in Nederland waarvoor een bankkoppeling bestaat met ING. Deze nieuwe koppeling zorgt ervoor dat bij- en afschrijvingen op Mijn ING Zakelijk iedere dag automatisch online verwerkt worden in de boekhouding van ondernemers. Hierdoor is de administratie up-to-date en besparen ondernemers veel tijd en moeite, omdat handmatig importeren en exporteren van bankafschriften niet langer nodig is.

Marcel van de Sandt, Product Marketing Director bij Exact:

“Tijdens de innovatiepanels, die we regelmatig organiseren met ondernemers en accountants, kwam de grote behoefte naar de koppeling met ING regelmatig ter sprake. Niet alleen vanwege het tijdsvoordeel dat de koppeling geeft, ook omdat het risico van foutieve of dubbele boekingen afneemt. Daarnaast verloopt de samenwerking tussen ondernemer en accountant beter, omdat de accountant beter op de hoogte is van de financiële transacties van zijn klant. We zijn dan ook erg trots dat we als eerste softwareleverancier onze gebruikers deze bankkoppeling met ING kunnen aanbieden.”

Hoe werkt het?
Naast het automatisch inlezen van bankgegevens, is het later mogelijk betaalopdrachten vanuit Exact Online naar Mijn ING Zakelijk te versturen waar ze worden klaargezet voor betaling. De enige handeling die dan nog vereist is, is het vrijgeven van de betalingen via het gebruikelijke proces. Hierdoor hebben zowel ondernemers als accountants altijd inzicht in de financiële situatie van de onderneming. De bankkoppeling met ING is per direct beschikbaar voor gebruikers van Exact Online. Na de eerste positieve testresultaten met Exact is ING ook voornemens om later dit jaar ook de koppeling met andere grote softwareleveranciers van online boekhouden te realiseren.

Bron: Exact