Shadow-IT nog steeds uitdaging voor veel bedrijven

ExactExact tijdregistratie app Hour Entry brengt de tijdregistratie-app Hour entry op de zakelijke markt. Medewerkers kunnen met deze app overal en altijd hun facturabele uren registreren. De app is gekoppeld aan Exact Synergy en zorgt ervoor dat bedrijven altijd inzicht hebben in de uren van medewerkers, zodat tijdig factureren en het inplannen van capaciteit zo efficiënt mogelijk gebeurt. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. De verwachting is dat de app eind van dit jaar beschikbaar komt voor Windows. De toevoeging van deze app aan het Exact App Center zet de teller op een 13-tal mobiele Exact-apps.

Voorkom shadow-IT
Bedrijven missen cruciale informatie van medewerkers doordat zij eigen oplossingen gebruiken die niet gekoppeld zijn met de back-office, het zogenaamde ‘shadow-IT’. Dit vindt plaats als een bedrijf met groepen gaat werken en technologie implementeert zonder daarbij de IT-afdeling te betrekken. Exact zorgt er met de ontwikkeling van haar zakelijke applicaties voor dat medewerkers alle zakelijke informatie direct, overal en beveiligd kunnen verwerken. Alle data wordt meteen bijgewerkt in de achterliggende bedrijfssystemen. De tijdswinst die bedrijven met het inzetten van de tijdregistratie-app boeken is aanzienlijk. Omdat de uren iedere dag verwerkt worden, kunnen afgeronde projecten direct worden gefactureerd, in plaats van pas aan het einde van de maand.

Jarno van Hurne, ‎Product Marketing Director Business Solutions bij Exact:

“In de zakelijke dienstverlening zien we dat Shadow-IT meer en meer een uitdaging vormt. Medewerkers gebruiken bij gebrek aan zakelijke apps hun eigen applicaties waar ze goede ervaringen mee hebben. Dit brengt echter grote risico’s met zich mee als het gaat om de beveiliging van informatie. We zien dat ICT-afdelingen vaak gevangen zitten in legacy-applicaties en complex vervlochten ICT-systemen en daardoor flexibiliteit en snelheid missen. Wij brengen met onze apps gebruiksgemak, functionaliteit voor productiviteit en nieuwe manieren van werken samen in een volledig gecontroleerde en veilige online omgeving die los van device, locatie en tijd beschikbaar zijn.”

App-updates
Naast de introductie van de tijdregistratie-app, kondigt Exact een aantal updates aan voor zijn bestaande apps:

  • Push-functionaliteit voor CRM-app

Met deze nieuwe functionaliteit krijgt de gebruiker meteen een melding als er een nieuwe activiteit in de werkstroom verschijnt, bijvoorbeeld een nieuwe lead of terugbelverzoek. Vanuit deze melding kan de activiteit meteen geopend en behandeld worden.

  • Field Service-app

Met deze app hebben buitendienstmedewerkers alle benodigde klantgegevens altijd binnen handbereik. De aftekenprocedure is volledig vernieuwd zodat de handtekening altijd op de juiste plek terecht komt. Door veelgebruikte gegevens op de tablet zelf te laden, zijn handelingen als het registreren van materialen, uren alsmede het aftekenen zelf sneller uit te voeren. Hierdoor kunnen servicemedewerkers efficiënter werken, proactiever en sneller reageren en meer taken per dag uitvoeren waardoor de omzet en klanttevredenheid stijgen.

  • Beveiliging

De apps worden nu naar keuze beveiligd door middel van een pincode. Om deze beveiliging nog verder aan te scherpen, kunnen systeembeheerders deze verplicht gaan stellen voor hun medewerkers. De apps kunnen dan alleen gebruikt worden als de extra pincodebeveiliging is ingeschakeld. Hierdoor is de beveiliging van bedrijfsdata gewaarborgd.

  • Apps beschikbaar voor Windows

In de loop van 2015 zullen de apps ook voor Windows 10 beschikbaar gemaakt worden. Gebruikers kunnen dan het gemak van de apps niet alleen op Windows Phone of Tablets ervaren, maar zelfs op hun PC en/of laptop.

Aan het einde van 2015 zijn daarmee alle Exact-apps voor zowel het Android- en iOS-platform, alsook het Windows-platform beschikbaar.