Implementatie van ERP pakket Infor M3 en IBM Cognos voor het optimaliseren van het bedrijfsproces en de managementinformatie.

Infor M3 ERP

A-ware Food Group gaat een langdurige samenwerking aan met Alfa-Beta Solutions, kennispartner en system integrator voor ERP- en BI-oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Alfa-Beta Solutions implementeert binnen dit familiebedrijf, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken en transporteren van kaas, het ERP pakket Infor M3 en de Business Intelligence oplossing IBM Cognos. Met deze pakketten wordt het gehele bedrijfsproces vastgelegd, waardoor processen nog beter kunnen worden gemonitord en managementinformatie sneller voorhanden is.

Het dienstenpakket van A-ware Food Group is veelomvattend waardoor specifieke eisen aan een ERP oplossing worden gesteld. A-ware Food Group heeft om deze reden voor het leidende softwarepakket in de voedingsmiddelenindustrie Infor M3 gekozen. Daarnaast wordt Infor M3 veel  gebruikt als ERP oplossing in de Zuivel. “A-ware Food Group werkt voor de implementatie van dit pakket nauw samen met Alfa-Beta Solutions, omdat zij veel ervaring heeft met de zuivelsector en in het bijzonder de kaasketen.” Aldus Roeland Tjebbes, als CFO van A-ware Food Group verantwoordelijk voor ICT. “Hen hoef je niet meer te leren wat kaas produceren en rijpen inhoudt en welke eisen dit stelt aan de implementatie van een ERP pakket”.

Wij zijn heel trots dat wij A-ware Food Group als klant mogen verwelkomen. Wij helpen graag met het realiseren van de groeiambities van A-ware Food Group. De combinatie van de functioneel rijke ERP-oplossing Infor M3 en onze ervaring met het implementeren in de zuivelindustrie moet eind 2014 leiden tot het in gebruik nemen van de nieuwe kaasfabriek in Heerenveen.

aldus Frank Resink, directeur Alfa-Beta Solutions.

Infor M3 heeft een zeer goede fit, onder andere vanwege de vergaande ondersteuning van variabel stuksgewicht (kg/stuk) van de kaas, waaronder indroog en veroudering en de daarmee gepaard gaande waardeontwikkeling. Hierdoor neemt het inzicht in de integrale marge van de gehele keten van melk tot en met de verpakte kaas op het schap toe en kan A-ware Food Group nog beter geïnformeerd acteren in de markt. A-ware Food Group kan met de implementatie van Infor M3 op basis van partijkenmerken de vloeibare stromen en de kaas optimaal toewijzen aan de vraag. Belangrijk is ook de ondersteuning van THT, denk hierbij aan klantspecifieke THT regels, plannen op THT en automatisch op THT blokkeren en vrijgeven van partijen. Daarnaast is het eenvoudig om Infor M3 te koppelen met in de zuivel bekende productie-, WMS en TMS systemen (zoals AGV’s, pasteurs, verpakkingslijnen, afvullijnen, etc.)

Alfa-Beta Solutions

Alfa-Beta Solutions voorziet bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie van bedrijfssoftware, die zich volledig richt op de kernactiviteit van deze industrie. Wij implementeren en leveren een totale oplossing waarin Enterprise Resource Planning (ERP) en Management Informatie (BI) centraal staan. De succesvolle implementaties die door Alfa-Beta Solutions zijn afgerond kenmerken zich door een snelle ROI, pragmatisme en inzet van consultants die inhoudelijk verantwoordelijkheid nemen in het proces. Het ERP pakket is afkomstig van Infor. Deze bedrijfssoftware is vanaf de grond opgebouwd met de karakteristieken van voedingsmiddelenbedrijven in het achterhoofd: de software vereenvoudigt complexe processen, anticipeert op de klantvraag en kan gemakkelijk meegroeien of veranderen met het bedrijf. De brede functionaliteit kent een grote diepgang welke een antwoord geeft op alle complexe vraagstukken die binnen de feed – en foodindustrie spelen.