Enterprise Mobility Onderzoek Oracle: Resultaten benadrukken productiviteitsvoordelen van mobiel werken

Nieuw wereldwijd onderzoek van Oracle toont aan dat werknemers over de hele wereld enthousiaster zijn dan ooit om op een mobiele, flexibele manier te kunnen werken. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hierdoor productiever zijn. De meerderheid van de organisaties heeft mobiel werken echter nog niet omarmd. Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers het risico lopen dat steeds meer medewerkers mobiel werken zonder hun input en begeleiding. Bedrijven hebben dan ook te maken met uitdagingen op het gebied van integratie en beveiliging. Om dit probleem aan te pakken, moedigt Oracle managers aan de rem los te laten en in plaats hiervan te garanderen dat mobiel werken efficiënt, veilig en volgens de regels van de organisatie geïmplementeerd wordt.

Nieuwsfeiten

 • Over de hele wereld omarmen werknemers het concept van mobiel werken en zij vinden dat ze hierdoor productiever zijn.
  • 68 procent van de respondenten geeft aan liever op een mobiele, flexibele manier te werken.
  • Meer dan de helft (53 procent) vindt dat mobiel en flexibel werken hen productiever maakt.
 • Volgens werknemers zijn werkgevers echter minder enthousiast over de mobiele revolutie. Sommigen proberen actief een rem te zetten op het gebruik binnen hun organisatie.
  • Minder dan een kwart van de respondenten (24 procent) zegt dat zijn werkgever mobiel werken stimuleert.
  • 21 procent van de respondenten geeft aan dat zijn werkgever actief probeert het aantal applicaties en de data die een werknemer kan benaderen vanaf zijn mobiele telefoon te beperken.
 • Ondanks het gebrek aan enthousiasme bij werkgevers toont het onderzoek ook aan dat het beperken van mobiel werken niet effectief is. Werknemers blijken zelf manieren te vinden om toch mobiele oplossingen op het werk te gebruiken.
  • Slechts achttien procent van de respondenten vindt dat zijn bedrijf datgene wat je met een mobiel apparaat kunt doen, effectief beheert.
  • Vijftien procent van de ondervraagden zegt zelf een manier gevonden te hebben om zijn mobiele apparaat te gebruiken voor werk, dus zonder hulp of tussenkomst van de werkgever.
  • Meer dan de helft (56 procent) geeft aan meer mobiel te werken dan twee jaar geleden.
  • Veertig procent denkt dat mobiliteit in de komende twee jaar nog meer geïntegreerd wordt in zijn werk.

Quotes

“Oracle gelooft oprecht in de kracht van mobiliteit om bedrijven te veranderen. Wij roepen alle organisaties op om sneller in te zetten op mobiel werken. Momenteel gebeurt dit te langzaam in veel bedrijven. De huidige situatie waarin werknemers zelf initiatieven voor mobiel werken ontplooien, is onhoudbaar en te onveilig – zonder een nauwe samenwerking met IT is het zeer uitdagend voor bedrijven om bedrijfskritische data die mobiele werkers gebruiken, te beveiligen.”
“Onze boodschap is daarom duidelijk: bedrijven moeten effectieve mobiele applicaties voor eindgebruikers (werknemers, klanten en partners) implementeren op een eenvoudige en kosteneffectieve manier. Eenvoud is essentieel voor een snelle en effectieve integratie van bedrijfsdata en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties. Zo kunnen teams effectiever samenwerken, waar ze ook zijn. Hiervoor is een robuust end to end mobiel platform voor nodig om de mobiele strategie tot uitvoering te brengen. Het bieden van een naadloze gebruikerservaring zonder af te doen aan security is mogelijk door innovatieve mobiele security technologieën zoals ‘containerisatie’. Dit stelt bedrijven in staat om een veilige BYOD strategie te volgen.”
“Als bedrijven geen mobiele strategie hebben, hebben deze ook geen strategie voor groei. Mobiel werken creëert nieuwe business modellen die de oude uitdagen. Bedrijven krijgen te maken met mobiel werken, of ze nu willen of niet. De vraag is nu of organisaties alles uit deze revolutie willen halen wat erin zit of blijven proberen het onvermijdelijke tegen te gaan.”
Suhas Uliyar, Vice President Mobile Strategy Product Management bij Oracle