Personeelsmanagement heeft haar plaats in de Cloud nu echt gevonden, constateert Kronos, wereldwijd marktleider in workforce management oplossingen, op basis van haar vandaag gepresenteerde financiële resultaten over het fiscale jaar 2013, dat 30 september afliep. Meest opvallend hierin is de enorme groei van de inkomsten uit de Kronos workforce management Cloud, die met 51 procent toenamen en duizenden nieuwe Cloud-gebruikers opleverde. Deels door nieuwe klanten die kiezen voor Cloud-diensten, en deels door bestaande klanten die besluiten hun on-premise oplossingen te verplaatsen naar de Cloud. Verder kreeg Kronos een enorme impuls uit de MKB-sector, waar de verkopen met 37 procent toenamen. De totale omzet van Kronos bedroeg 975 miljoen dollar.

De toename in de MKB-sector komt vooral op het conto van de Workforce Ready suite, voor tijdregistratie, afwezigheidsbeheer en human resources toepassingen. Deze oplossing wordt aangeboden als Cloud-oplossing, waardoor MKB bedrijven toegang krijgen tot een oplossing die tot voor kort alleen haalbaar was voor grote organisaties. In het fiscale jaar 2013 groeide de MKB-gebruikerscommunity van Kronos met 2.800 organisaties.

De Kronos Cloud biedt een snelle return on investment en elimineert de noodzaak om te investeren in kennis en het inrichten en beheren van een IT-infrastructuur. Kronos gaat flink investeren in haar Cloud-infrastructuur om aan de verwachte exponentieel groeiende vraag te kunnen voldoen, nu steeds meer organisaties de voordelen van Cloud computing inzien. Vandaag de dag zijn er al meer dan 9.000 organisaties actief in de Kronos Cloud.