Cloud Insurance Administration Suite

Exact SoftwareZorgverzekeraar Eno, de kleinste zelfstandige zorgverzekeraar van Nederland, beter bekend onder de merken Salland, Energiek en HollandZorg, kiest voor Exact Synergy Enterprise voor CRM en documentmanagement. De software van Exact wordt ingezet ter verbetering van customer relationship management, betere dossiervorming en workflowmanagement. Uiteindelijk zal Exact Synergy in de hele organisatie worden geïmplementeerd en zullen er ongeveer 200 medewerkers mee gaan werken. De oplossing is onderdeel van de Cloud Insurance Administration Suite (Cloudias), een door Exact-partner VCD ontwikkelde propositie voor alle processen, workflows en rollen waar zorgverzekeraars mee te maken krijgen.

Procesoptimalisatie als uitgangspunt

Uit analyse bleek dat het bestaande systeem van Eno te onderhoudsintensief werd, waardoor Eno op zoek is gegaan naar een nieuwe oplossing voor de afhandeling van zijn voornaamste administratieve processen. Eno startte een selectieprocedure waarbij diverse leveranciers en Exact-partner VCD, ontwikkelaar van de Cloudias Healthcore, werden meegenomen. Er is uiteindelijk gekozen voor Cloudias dat bestaat uit een uitgebreide set van ‘best of breed’ ICT-oplossingen, waar Exact Synergy een belangrijk onderdeel van is. In een eerdere fase koos Eno ook voor Exact financials. Doordat Eno zowel Exact Financials als Exact Synergy gebruikt zijn beide systemen optimaal inzetbaar voor de zorgverzekeraar.

Grote waarde Exact Synergy

Eno heeft met Exact Synergy een kant en klare oplossing voor customer relationship management, documentmanagement en workflow. Exact zal als centrale bron fungeren voor de relatiegegevens van zowel verzekerden als zorgverleners. Ook alle documenten, die door de manager verantwoordelijk voor klantrelaties geproduceerd worden, zijn automatisch gekoppeld aan de relatiekaart in Exact Synergy. Hierdoor wordt automatisch van iedere relatie een compleet digitaal dossier opgebouwd, waardoor Eno nog beter tegemoet kan komen aan de individuele wensen van zijn verzekerden.

Hans Koopman, projectleider bij Eno:

Toen we op zoek gingen naar een nieuwe oplossing voor de administratieve afhandeling voor onze zorgprocessen, kwamen we terecht bij Cloudias van VCD. De suite is betaalbaar, toekomstvast en verhoogt onze efficiency. Belangrijk uitgangspunt bij onze selectieprocedure is bewezen technologie geweest. Doordat Cloudias bestaat uit verschillende bestaande en bewezen oplossingen zoals Exact Synergy en Exact Financials, komt VCD hierdoor als beste leverancier naar voren. Zowel Exact Synergy als Exact Financials past hier perfect tussen en we verwachten dat het een grote bijdrage zal leveren aan het succes van de complete suite.

Jasper Dieters, account manager VCD Business Solutions:

Wij zien dat veel zorgverzekeraars momenteel een efficiencyslag willen maken als het gaat om hun administratieve processen, zodat ze uiteindelijk kostenbesparingen kunnen realiseren. VCD biedt met Cloudias een betaalbare, uitgebreide set ICT-oplossingen die modulair inzetbaar is. De suite ondersteunt zorgverzekeraars binnen het totale proces van een zorgverzekering, waarmee ze de gewenste besparingen kunnen realiseren. Doordat Cloudias volledig web gebaseerd is, bieden we deze als Software as a Service (SaaS) aan.

Arnoud de Weijer, Sales Director bij Exact:

Het bieden van de juiste zorg en de efficiënte administratieve afhandeling daarvan staat bij elke zorgverzekeraar centraal. Dat geldt ook voor Eno. De back office moet daarvoor op orde zijn. Met Exact Synergy als onderdeel van de Cloudias oplossing van VCD bieden wij Eno een administratieve oplossing waarmee ze de relatie met hun klanten kunnen optimaliseren en beter kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Daarnaast wordt door de efficiëntere afhandeling van de administratie uiteindelijk bespaard op tijd en kosten.”

Over de Cloudias Healthcore-applicatie

Cloudias Healthcore is een uitgebreide set van best of breed ICT-oplossingen voor zorgverzekeraars. De inzet van Cloudias Healthcore maakt administratieve processen efficiënter en maakt het veel eenvoudiger de administratie aan te passen aan nieuwe zorgproducten.

Bron: Exact Software